Επικαιρότητα

Με έντονη τη γυναικεία παρουσία

Off

Είναι αναμφισβήτητα η θέση που σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο έχει ένα και μόνο άρωμα. Το άρωμα… γυναίκας, καθώς η Αγγελική Φωτεινού που ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα της περιφερειακής διευθύντριας, γίνεται η τρίτη στη σειρά γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της εκπαίδευσης στην Ήπειρο μετά τη Φιλιώ Νόκα και την Δώρα Χουλιάρα.
Η κα Φωτεινού παρέλαβε και επίσημα χθες τα… κλειδιά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου από την κα Χουλιάρα και στις πρώτες τις δηλώσεις έκανε λόγο για ένα νέο τοπίο, που διαμορφώνεται ήδη στην εκπαίδευση της χώρας, μακριά από τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες απαξίωσαν και στοχοποίησαν τους εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας προβλήματα στην μαθητική κοινότητα και στο κοινωνικό σύνολο. «Περάσαμε δύσκολα χρόνια σε περιόδους που οι αριθμοί και τα ποσοτικά μεγέθη βρέθηκαν πάνω από τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και του κοινωνικού συνόλου. Οι καιροί παραμένουν δύσκολοι, όμως με τη συνεργασία και το διάλογο πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στη βασική αντίληψη ότι η παιδεία αποτελεί κεφαλαιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό αγαθό. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο τοπίο στην εκπαίδευση όπου απαλύνεται ο εξεταστικός φόρτος των  μαθητών του Λυκείου και απομακρύνεται ο βραχνάς της αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς», τόνισε η κα Φωτεινού για να καταλήξει εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και στις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου διαστήματος.
Από την πλευρά της η απερχόμενη περιφερειακή διευθύντρια Δώρα Χουλιάρα αναφέρθηκε στην δύσκολη πορεία των τελευταίων ετών, υπενθυμίζοντας πως ακόμη και αν η θέση της περιφερειακής διεύθυνσης έχει πολιτικά χαρακτηριστικά η ίδια δεν δίστασε να διαφοροποιηθεί όταν και όπου χρειάστηκε.
«Είχαμε διαφορετική άποψη για την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, για την παρουσία των συναδέλφων, για την τήρηση του ωραρίου και για συγκεκριμένες αποφάσεις πολλών διευθυντών. Η παιδεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο τα θέματα τρέχουν καθημερινά και απαιτείται συνεχής εγρήγορση. Εκτιμώ ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί στο ίδιο πλαίσιο με το έμπρακτο ενδιαφέρον της νέας διευθύντριας για τους μαθητές και τους συναδέλφους», τόνισε η κα Χουλιάρα και ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες της, τους συναδέλφους, τους εκπροσώπους των φορέων της αυτοδιοίκησης, αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου