Επικαιρότητα

Ελεύθεροι, χωρίς κατηγορίες οι 11 προσαχθέντες

Off

Χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθερα, τα 11 άτομα που προσήχθησαν από την Αστυνομία, μέλη του Σωματείου Οικοδόμων κατά δήλωσή τους, στο πρώτο σκηνικό έντασης που καταγράφηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δομπόλη. 

Το σκηνικό αυτό ήταν η πρώτη εστία έντασης το απόγευμα της Τρίτης, όταν πέντε λεπτά πριν τις 17.00 μία ομάδα 30 περίπου ατόμων, που φορούσαν διακριτικά φωσφοριζέ γιλέκα του Συνδικάτου Οικοδόμων, έφτασαν στο χώρο της πλατείας και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις με το χώρο να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης για 10 περίπου λεπτά.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νικ. Έξαρχος και ο Γ. Πρέντζας από τη Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνθηκαν στους συγκεντρωμένους, καταγγέλλοντας την αστυνομική καταστολή.

 

Το Εργατικό Κέντρο

Για μία αποφασιστική στάση των σωματείων και ιδιαίτερα του Συνδικάτου Οικοδόμων που ενόχλησε, όπως αναφέρει το κράτος των εργοδοτών και τις δυνάμεις καταστολής, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. «Καταδικάζουμε την απρόκλητη  επίθεση των δυνάμεων καταστολής που έστειλε τρεις εργαζόμενους στο νοσοκομείο και προσήγαγε δεκάδες συναδέλφους, ακόμα και μια ανήλικη μαθήτρια.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης έπεσε στο  κενό. Έγινε κατάθεση στεφάνων και συγκέντρωση. Καταγγέλλουμε και καλούμε την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων  να μην συγκαλύψει τον αυτοαποκαλούμενο Χρυσαυγίτη, εγκληματία – ναζί  αστυνομικό που απειλούσε τους προσαχθέντες εργάτες.

Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους έκαναν κουρελόχαρτο την απόφαση της κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΙ.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Όπως και για το άλλο σκηνικό έντασης, έτσι και σε αυτό, που προηγήθηκε χρονικά, η επίσημη θέση της Αστυνομίας απέχει της πραγματικότητας, καθώς αναφέρεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν τη συγκέντρωση 15 ατόμων, ενώ αυτή διεξαγόταν κανονικά, με συνθήματα από τους συγκεντρωμένους που ήταν μάλιστα περισσότεροι. Επίσης γίνεται λόγο για προσέγγιση του χώρου από 80 άτομα από διάφορα σημεία, ενώ ο αριθμός τους ήταν πολύ μικρότερος. Συνολικά πάντως, από διάφορα σημεία της πόλης, προσήχθησαν 61 άτομα και επιβλήθηκαν 14 διοικητικά πρόστιμα.  

 

Στην Ηγουμενίτσα

Στην Ηγουμενίτσα επίσης, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, στις 16.10 της Τρίτης, ομάδα 10 ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου. «Παρά τις συστάσεις των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων, ενώθηκαν μαζί τους άλλα 20 περίπου άτομα με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας επί της οδού Κύπρου, η οποία αποτράπηκε με την παρέμβαση των αστυνομικών. Πραγματοποιήθηκε προσαγωγή επτά ατόμων στα οποία επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. 

Συνολικά σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν 23 άτομα, προσήχθησαν 79 και επιβλήθηκαν 44 διοικητικά πρόστιμα».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου