Επικαιρότητα

Χωρίς ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον

Off

Από τα δελτία ειδήσεων μαθαίνουν τις όποιες εξελίξεις για το εργασιακό τους μέλλον, οι εργαζόμενοι των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, οι οποίοι πρόκειται να καταργηθούν με τη μορφή που υφίστανται, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, χωρίς όμως οι ίδιοι μέσω των εκπροσώπων τους, να έχουν ενημερωθεί για το δικό τους εργασιακό μέλλον. 

Προ ημερών, ο αρμόδιος αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ταγαράς απάντησε σε ερώτηση του βουλευτού του ΜεΡΑ25 κ. Αρσένη για τους Φορείς Διαχείρισης και στην απάντησή του αυτή, ανήγγειλε πως επίκειται η διενέργεια προκήρυξης για την πρόσληψη του προσωπικού στο νέο μοντέλο με τις Μονάδες Διαχείρισης αι όχι τους Φορείς, προσθέτοντας πως το υπάρχον προσωπικό θα μοριοδοτηθεί.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Μιχ. Βάκκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης, σχεδόν ενάμιση χρόνο από τις εκλογές του 2019 και παρά τα αιτήματα του Συλλόγου τόσο προς τον υπουργό κ. Χατζηδάκη, όσο και προς τον κ. Ταγαρά, δεν έχει γίνει καμία συνάντηση και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον.

«Είναι γεγονός, ότι εξέφρασε στην απάντησή του στη Βουλή, μία συμπάθεια και μία αγωνία για τους εργαζόμενους, όμως είναι επίσης αλήθεια, πως εμείς δεν έχουμε καταφέρει να συναντηθούμε ούτε με αυτόν ούτε με τον κ. Χατζηδάκη, παρότι το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως.  Ακόμη, πιο ανησυχητικό όμως είναι το ότι μαθαίνουμε πως γίνονται συνεχώς αποσπάσεις προσωπικού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος, κάτι που μας προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και είμαστε αντίθετοι. 

Έχει πει η πολιτική ηγεσία, ότι το προσωπικό των Φορέων θα απορροφηθεί τμηματικά στο νέο Οργανισμό, χωρίς να μας δίνει κάποιον αριθμό, αλλά ούτε γνωρίζουμε και κάτι επιπλέον σχετικά με τον καθορισμό των κριτηρίων για την μοριοδότηση των εργαζόμενων στην προκήρυξη πρόσληψης του προσωπικού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βάκκας. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου