Επικαιρότητα

Όλοι έχουν δικαίωμα σε μία δεύτερη ευκαιρία

Off

Το μήνυμα της αγάπης παράλληλα όμως και της δεύτερης ευκαιρίας που δικαιούνται όλοι να έχουν στη ζωή, μετέφερε στους κρατούμενους του Σωφρονιστικού καταστήματος Ιωαννίνων ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος. 
Γνωστότερος και ως ο “άγιος των φυλακών” ο πατέρας Γερβάσιος επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, επικεφαλής αποστολής της αδελφότητας “Η οσία Ξένη” με τη συμμετοχή 70 και πλέον ατόμων. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας Γερβάσιος επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων μιλώντας στους κρατούμενους και παράλληλα μαζί με τους συνεργάτες του προσφέροντας δώρα αγάπης για τις ημέρες του Πάσχα.
«Να είσαστε και να σκέφτεστε πάντα ελεύθερα στη φυλακή και να μην σαν φοβίζουν τα συρματοπλέγματα για την επόμενη μέρα. Ο χρόνος θα περάσει όπως πέρασε και για άλλους, που βρέθηκαν στην ίδια θέση», τόνισε ο πατέρας Γερβάσιος. Στην αντιφώνησή της η διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης κ. Αγαπητού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι ενισχύουν τη δράση του πατέρα Γερβάσιου, ενισχύοντας παράλληλα ανθρώπους που βρίσκονται στη δύσκολη θέση στη φυλακή.
Σε μία φυλακή όπως αυτή των Ιωαννίνων την οποία χαρακτήρισε «πολυπολιτισμική» αφού σε αυτήν φιλοξενούνται κρατούμενοι από διάφορες χώρες του πλανήτη. Χαιρετισμό απηύθυνε τέλος και ο κοινωνικός λειτουργός του Καταστήματος Παναγιώτης Τζαβέλας, για να ακολουθήσει η παράδοση των δώρων στους κρατούμενους.
Η διακονία των κρατουμένων «ο Άγιος ληστής του Γολγοθά» με έδρα το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1978 και στα 38 χρόνια λειτουργίας της μέχρι σήμερα έχει αποφυλακίσει συνολικά 15.800 άπορους μικροποινίτες κρατουμένους και φυγοποίνους από τις ελληνικές φυλακές, καθώς και από 90 χώρες του κόσμου, με αντίστοιχη δαπάνη 4.800.000,00 ευρώ, που καταβλήθηκαν στο Δημόσιο Ταμείο. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου