Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:16
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα

Κρίσιμο 48ωρο για την πορεία της αποκατάστασης

Off

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 48 ώρες για την πορεία της αποκατάστασης του ακρωτηριασμού που υπέστη το αγοράκι ηλικίας 4,5 ετών στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, παίζοντας στην παιδική χαρά του Κουραμπά. 
Ο «πορτοκαλής αρκούδος», όπως είναι η επωνυμία της παιδικής χαράς βάφτηκε… κόκκινος από αίμα, το απόγευμα του Σαββάτου, μετά το τραγικό και αναπάντεχο περιστατικό με τον ακρωτηριασμό του μικρού παιδιού, που νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ήταν πολύωρη και εξαιρετικά δύσκολη κυρίως λόγω της ηλικίας του και επίσης λόγω του σημείου στο οποίο ακρωτηριάστηκε ο αντίχειράς του.
Τις λεπτομέρειες της ιατρικής πορείας του μικρού αγοριού, έδωσε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Χατζηκώστα Βασίλης Ευταξίας.
Το παιδάκι διακομίστηκε στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία της Ορθοπεδικής το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.15, με πλήρη ακρωτηριασμό δεξιού αντίχειρα με στοιχεία εξελκυσμού στο ύψος της φαλαγγοφαλαγγικής αρθρώσεως. Έγινε η επανασυγκόλληση του ακρωτηριασμένου μέλους και οι γιατροί κρίνουν ως ιδιαίτερα κρίσιμο και καθοριστικό το επόμενο 48ωρο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η επέμβαση έχει στεφθεί με επιτυχία και εάν αιματώνεται σωστά το μέλος που επανασυγκολλήθηκε, κάτι που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία επιτυχή αποκατάσταση.
«Υπάρχει μεγάλη εμπειρία των συναδέλφων που έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με αντίστοιχες περιπτώσεις, όμως είναι δύσκολη περίπτωση λόγω του νεαρού της ηλικίας και του σημείου στον αντίχειρα που έγινε ο ακρωτηριασμός», τόνισε ο κ. Ευταξίας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου