Αθλητικά

Προβληματισμός από το lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Off

Εξαιρετικά δύσκολες ώρες περνούν χιλιάδες συμπολίτες το διάστημα της πανδημίας και της καραντίνας, όπως και το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου, με βασικό γνώμονα πάντως των αποφάσεων των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών και της πολιτείας, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι εξαιρέσεις για την σωματική άσκηση των πολιτών, ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία να ξεφεύγουν από την ατμόσφαιρα του εγκλεισμού. 

Από την άλλη όμως, υποστηρίζουν πολλοί, στο ίδιο πλαίσιο θα μπορούσε και θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και η διεξαγωγή πρωταθλημάτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στο μέτρο πάντα του εφικτού και με την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Τα ερασιτεχνικά σωματεία σε όλα τα αθλήματα, από τα πλέον λαοφιλή έως τα λιγότερο γνωστά, είναι διαχρονικά οι αιμοδότες του ελληνικού αθλητισμού, όμως με τις συνθήκες που επικρατούν από την περασμένη άνοιξη αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. 

 

Το ποδόσφαιρο

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνθηκών που βιώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία που ανήκουν στην ΕΠΣΗΠ, που έχει αναστείλει το σύνολο των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων από τις 5 Οκτωβρίου, με τον Γεν. Γραμματέα του ΔΣ Παναγ. Δαβή, να αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα, την απογοήτευση και τη στεναχώρια που έχει προκαλέσει η κατάσταση αυτή σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Από την άλλη, ακόμη και στην περίπτωση που με την άφιξη των εμβολίων επιτραπεί σταδιακά η επανέναρξη των προπονήσεων και σε δεύτερη φάση η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν οι φετινές διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν εντός των ημερομηνιών που έχουν ανακοινωθεί από την έναρξη της σεζόν.

«Εκείνο που προέχει είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας κι εμείς προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε αυτό με όποιον τρόπο μπορούμε. Το να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα πάντως τη φετινή σεζόν, στις ημερομηνίες που όλοι υπολογίζαμε, μάλλον είναι αρκετά δύσκολο, αλλά θα περιμένουμε να μας δώσουν τις νέες ημερομηνίες και θα κάνουμε τότε τον σχεδιασμό μας», ανέφερε ο κ. Δαβής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου