Επικαιρότητα

Εγχειρίστηκε ο 22χρονος που ακρωτηριάστηκε

Off

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία του 22χρονου που ακρωτηριάστηκε μετά από ναυτικό ατύχημα που είχε στο Άκτιο. 
Το απόγευμα της Τρίτης, ο 22χρονος χειρουργήθηκε από την ομάδα Μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΠΓΝΙ με επικεφαλής τον καθηγητή Αλέξανδρο Μπερή και τους κ.κ Μάριο Βεκρή Αναπλ. Καθηγητή και Γιάννη Κώστα -Αγνάντη Επιμελητή Α’.
 Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, το χειρουργείο είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχημένη συγκόλληση σε πλήρη ακρωτηριασμό του κάτω τριτημορίου κνήμης.
«Η πορεία του ασθενή είναι πολύ ικανοποιητική όπως και η κατάσταση του ποδιού του. Παραμένουμε όμως επιφυλακτικοί για την πορεία της γενικής κατάστασης του ασθενούς και του ποδιού του, όπως σε κάθε αντίστοιχο σοβαρό περιστατικό μικροχειρουργικής αντιμετώπισης που αφήνει περιθώρια προβλημάτων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Αναισθησιολόγους και όλο το προσωπικό -ιατρούς και νοσηλευτές- του Χειρουργείου και της Ορθοπαιδικής Κλινικής, για την αμέριστη βοήθειά τους στην αντιμετώπιση του ασθενούς», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.
Επίσης υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα Μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αποτελεί διαπιστευμένο Κέντρο Μικροχειρουργικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση τέτοιων τραυματισμών.
Ο 22χρονος ακρωτηριάστηκε στο αριστερό του πόδι στη μαρίνα του Ακτίου 
το πρωί της Τρίτης, όταν την ώρα που έπιασε το σχοινί για να δέσει ένα ιστιοφόρο στην προβλήτα, το σχοινί τυλίχτηκε στο πόδι του και τον εγκλώβισε, με αποτέλεσμα με τη βοήθεια του ανέμου, να τραβηχτεί το σκάφος, στο οποίο βρισκόταν η άλλη άκρη και να κόψει το πόδι του.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου