Επικαιρότητα

Αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας

Off

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μέγιστης απόδοσης της παραγωγής, με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγόμενης  ποσότητας και τη βελτίωση των ετήσιων ποιοτικών χαρακτηριστικών, υλοποιεί από το καλοκαίρι που μας πέρασε η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».
Το πρόγραμμα στηρίζεται στην κατάλληλη και ελεγχόμενη διατροφή του ζωϊκού κεφαλαίου και έχει ως αποτέλεσμα την επίδοση μεγαλύτερης ποσότητας παραγόμενου γάλακτος και συγχρόνως την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.
Η εφαρμογή του γίνεται σε επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες της ζώνης γάλακτος και τα πρώτα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκε, είναι θεαματικά, καθώς όπως διαπιστώθηκε, στο ίδιο ζωϊκό κεφάλαιο η παραγόμενη ποσότητα γάλακτος αυξήθηκε κατά 12%, με παράλληλη βελτίωση της ποιότητάς του.
Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project η «Δωδώνη» προσέλαβε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και προμηθεύτηκε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της γαλακτοκομικής περιόδου, με επιτόπιες επισκέψεις του προσωπικού στις μονάδες και περιλαμβάνει διατροφική υποστήριξη, αναλύσεις γάλακτος, υπέρηχους εγκυμοσύνης, ομαδοποίηση ζώων, αιμοληψίες (SCRAPIE) και μηχανοργάνωση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της «Δωδώνης». Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Η Δωδώνη πρωτοπορεί και καινοτομεί. Συνεχίζουμε το δρόμο της στήριξης και ανάπτυξης της ζώνης γάλακτος, με στόχο να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα της εισκομιζόμενης πρώτης ύλης. Στο επόμενο διάστημα θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα, εντάσσοντας σε αυτό και άλλες μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, αποδεικνύοντας στην πράξη το πραγματικό και συνεχές ενδιαφέρον μας για το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας στον τόπο μας, στην Ήπειρο».

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ