Ήπειρος

Κοινό μέτωπο για το Γεφύρι της Πλάκας

Off

Ένα κοινό μέτωπο έχουν συγκροτήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, το ΕΜΠ, το ΤΕΕ και ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, προκειμένου να πιέσουν το υπ. Πολιτισμού ώστε να αυξήσει την ταχύτητα των διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας. 
Η διαμόρφωση του κοινού μετώπου κρίθηκε απαραίτητη, μετά την συνάντηση εκπροσώπων του υπ.Πο με εκπρόσωπους του ΕΜΠ, στην οποία μεταφέρθηκε μεν η βούληση των υπηρεσιών του υπουργείου να προχωρήσουν το θέμα, πλην όμως με τους ρυθμούς που έχουν προφανώς συνηθίσει οι κρατικές υπηρεσίες.
«Εάν προχωρήσουμε με τον τρόπο που θέλει το υπουργείο, το έργο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης κληθείς να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα που φημολογείται, ότι σχεδιάζει το υπουργείο για την αναστήλωση του γεφυριού.
Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου του περιφερειάρχη για τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών και τη συνάντηση της ΕΝΠΑ με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Μάρδα, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στο ζήτημα του γεφυριού της Πλάκας, παρουσιάζοντας την πρόταση των τεσσάρων φορέων όπως αυτή αποτυπώθηκε στη συνάντηση που είχαν τη Μ. Εβδομάδα.
«Ζητάμε από το υπουργείο να έχει την άμεση ανταπόκριση στην πρότασή μας, να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες που προτείνει το Μετσόβιο, τώρα που αρχίζει και βελτιώνεται ο καιρός. Προτείνουμε τη σύσταση ενός φορέα στον οποίο θα συμμετέχουμε όλοι, και το υπουργείο θα έχει την εποπτεία του, ώστε να ξεκινήσουμε το γρηγορότερο», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, προσθέτοντας, ότι θα ήταν ευχής έργον, να συμφωνούσε το υπουργείο και να εκχωρήσει την αρμοδιότητα για την υλοποίηση των διαδικασιών στην Περιφέρεια.
«Εμείς έχουμε εξουσιοδοτήσει το ΕΜΠ να συζητήσει εκ νέου την ανάληψη δράσης για το γεφύρι της Πλάκας», ανέφερε, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «χρήματα όσο είναι ζεστό ακόμη το σίδερο θα συγκεντρωθούν από τους Ηπειρώτες, τον κ. Λούλη, την Τράπεζα Πειραιώς και από όσους μου έχουν στείλει επιστολές ότι μπορούν να βοηθήσουν».
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι «ενώ έχει περάσει ένα τόσο μεγάλο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου, δεν έχει κληθεί κανένας παρά τις οχλήσεις μας από το Υπουργείο και δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της όλης υπόθεσης». 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου