Επικαιρότητα

Έργα ανάπλασης που αλλάζουν την εικόνα της Ζίτσας

Off

Με 215 χιλ. ευρώ που εγκρίθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο» θα προχωρήσουν από τον Δήμο Ζίτσας έργα ανάπλασης της πλατείας και του εμπορικού δρόμου στη Ζίτσα.  

Τα έργα ανάπλαση του εμπορικού δρόμου της Ζίτσας, που ξεκινά από το κτίριο του πρώην Δημαρχείου έως και το κτίριο του παλαιού Ειρηνοδικείου, έκτασης 1.400τ.μ. περίπου, και περιλαμβάνουν τη δημιουργία πρασίνου και την εφαρμογή λιθόστρωτου παραδοσιακής μορφής.

«Εκμεταλλευόμαστε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να υλοποιούμε έργα σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. ’Έργα που ως στόχο έχουν να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες αλλάζουν τη μορφή των χωριών μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. 

Αναφερόμενος δε συνολικά στα έργα που υλοποιούνται στον οικισμό της Ζίτσας τονίζει με το υπό κατασκευή εκθετήριο οινικών προϊόντων, την κατασκευή καλντεριμιών καθώς και τα έργα ανάπλασης, που δρομολογούνται, αλλάζει οριστικά η μορφή του οικισμού της Ζίτσας. 

Όσον αφορά το έργο με τίτλο: «Αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική αναβάθμιση πεζόδρομων στον οικισμό Ζίτσας»  στόχος είναι η ανάκτηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του οικισμού της Ζίτσας. Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στη σχετική μελέτη αναμένεται σύμφωνα με τον Δήμο, να βελτιώσουν περιβαλλοντικά και αισθητικά την περιοχή, να αναβαθμίσουν  την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να καταστίσουν των οικισμό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου