Επικαιρότητα

Μεγάλο βάρος σε εννιά περιοχές της χώρας

Off

Τα νέα από το μέτωπο της πανδημίας συνεχίζει να είναι αρνητικά.  Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά και από συνάντηση που είχε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην αύξηση των κρουσμάτων στους ασθενείς της ηλικιακής ομάδας 60 ετών και άνω, με την πλειοψηφία των κρουσμάτων να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 40 – 64 ετών. 

Πολύ επιβαρυμένες είναι εννιά περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους: Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φλώρινα. 

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι το ισοζύγιο στις εισαγωγές και τις εξαγωγές περιστατικών Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας μας ενώ όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια βρίσκεται στο 83%. 

Στη Αττική είναι κατειλημμένο το 77% των κλινών ΜΕΘ, αλλά στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό είναι 91%.

 

Τα εμβόλια

Μήνυμα για τα Χριστούγεννα, έκανε ο υπουργός με ειδική μνεία για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

«Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», τόνισε.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ενημέρωση των κομμάτων για το σχέδιο εμβολιασμών που έγινε χτες. «Με εντολή του πρωθυπουργού, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εμβολιασμό», είπε και συμπλήρωσε ότι «λίαν συντόμως θα μπορέσουμε με ασφάλεια και οργάνωση να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας.

Μετά το πέρας της συνάντησης νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει: 

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημέρωση των κομμάτων από το Υπουργείο Υγείας για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ένα τεράστιο υγειονομικό εγχείρημα, το μεγαλύτερο που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα. Η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Αφορά τους υγειονομικούς μας, τους Ιατρικούς Συλλόγους που πρέπει να συμμετέχουν, τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, τα επιστημονικά και επαγγελματικά Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, την Εκκλησία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις ελληνικές επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους, τα συνδικαλιστικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους, όλες τις οργανώσεις.

Είναι μια τεράστια εθνική προσπάθεια, στην οποία θα συμβάλλουν, πρώτα και πάνω απ’ όλους, σύσσωμα τα κόμματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, τη μείζονα αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονας αντιπολίτευσης. Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται με εγκυρότητα, με επιστημονικά στοιχεία, τεκμηρίωση, διαφάνεια, με λογοδοσία και συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας, υπάρχει στα βασικά μια σύγκλιση και μια συμφωνία, στο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας – στις μεγάλες πόλεις, στα μικρά χωριά, στα νησιά, σε όλη την Ελλάδα – για τα επιστημονικά δεδομένα της ανοσίας, του εμβολιασμού και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα εμβόλια έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε όλη τη χώρα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα. Ένα εγχείρημα το οποίο δεν είναι κυβερνητικό, ούτε κομματικό. Είναι ένα εθνικό εγχείρημα και μας αφορά όλους.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους που αποδέχτηκαν ότι μπορούμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε αυτή την προσπάθεια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο υπεύθυνος Υγείας-Πρόνοιας του ΚΚΕ Γιώργος Νάνος, η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μαρία Αθανασίου και ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 Δημήτρης Λιάπης.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ