Επικαιρότητα

Πρωτοφανείς καταστάσεις στις ταχυμεταφορές

Off

Πρωτοφανής στα χρονικά χαρακτηρίζεται η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες οι εταιρείες ταχυμεταφορών σε ολόκληρη τη χώρα, που κλήθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν να εξ6πηρετήσουν επί της ουσίας, όχι μόνο τη συνήθη διακίνηση αλληλογραφίας και δεμάτων, αλλά επιπλέον και το σύνολο της καταναλωτικής κίνησης των εμπορικών καταστημάτων. 

Οι «ουρές» αναμονής έξω από τα καταστήματα των ταχυμεταφορών τις προηγούμενες ημέρες έφτασαν τις πολλές δεκάδες μέτρα, ενώ και ο χρόνος αναμονής σχεδόν πενταπλασιάστηκε από ό,τι συνήθως.

Ο συνδυασμός του εθνικού lockdown, με την Black Friday και με την περίοδο των Χριστουγέννων, προκάλεσε ασφυξία στα κέντρα διαλογής κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και αυτό είχε ως συνέπεια, η εξυπηρέτηση των πελατών στην περιφέρεια να γίνεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το σύνηθες.

Για μία κατάσταση που δε μπορούσε κανείς να την προβλέψει, έκανε λόγο η Βίλμα Γελέκη, υπεύθυνη της ACS Courier στα Ιωάννινα, στο υποκατάστημα της οδού Καλλάρη, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Ε», είναι 30 και πλέον χρόνια στο επάγγελμα και κάτι τέτοιο δεν είχε ποτέ συμβεί στο παρελθόν.

«Μετά τη δύσκολη κατάσταση που βιώσαμε στο πρώτο lockdown, πιστεύαμε και περιμέναμε ότι θα είχαμε μία αύξηση της κίνησης αυτό το διάστημα της τάξης του 15%. Όμως αυτό που έγινε, ήταν πέρα από τις προβλέψεις μας, καθώς ο όγκος των δεμάτων αυξήθηκε από το πρώτο lockdown, σε ποσοστό 50% και ίσως μεγαλύτερο και μάλιστα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο στην Αττική, όπου ακριβώς λόγω του τεράστιου όγκου που είχαν να αντιμετωπίσουν τα κέντρα διαλογής, ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν και να γίνονται σε εύλογο χρόνο, οι αποστολές στην περιφέρεια. 

Τα περιφερειακά καταστήματα λειτούργησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού οι παραδόσεις γινόταν αν όχι την επόμενη ημέρα, το πολύ τη μεθεπόμενη, αλλά η μεγάλη καθυστέρηση είχε να κάνει με τα κέντρα διαλογής», σημείωσε η κα Γελέκη, που πρόσθεσε, ότι τα καταστήματα έκαναν σημαντικές προσπάθειες για να αποφορτίσουν την πίεση αυτή. 

«Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες, με την πρόσληψη επιπλέον διανομέων, με ενοικίαση και άλλων αποθηκών, αλλά κάποια πράγματα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να ελεγχθούν. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι μετά τα Χριστούγεννα θα εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση, εάν φυσικά ανοίξει και η αγορά», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Γελέκη. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ