Επικαιρότητα

Πώς τα «εισαγόμενα» κρούσματα ανεβάζουν τις καταγραφές

Off

Μετά από αρκετές ημέρες, από τις αρχές του μήνα και νωρίτερα, με εξαίρεση τη συρροή κρουσμάτων στο στρατόπεδο Περάματος, η ΠΕ Ιωαννίνων «έδωσε» σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΟΔΥ την Τετάρτη έναν απροσδόκητα υψηλό αριθμό κρουσμάτων, κινητοποιώντας εκ νέου τις υγειονομικές αρχές και θέτοντας σε εγρήγορση τις συναρμόδιες υπηρεσίες. 

Τα 20 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Τετάρτη ήταν η μεγαλύτερη καταγραφή των τελευταίων 15 ημερών ωστόσο, ο πίνακας ανάλυσης της καταγραφής που έχουν στη διάθεσή τους από τον ΕΟΔΥ οι υπηρεσίες που διενεργούν και την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, αναδεικνύει και άλλα επιμέρους ζητήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μικρός αριθμός στα 20 κρούσματα της Τετάρτης σχετίζεται με τη συνέχεια των ιχνηλατήσεων στις επαφές των κρουσμάτων στο στρατόπεδο και ένας μεγαλύτερος αριθμός είναι οι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υγειονομικών στο ΠΓΝΙ. Για τον υπολειπόμενο αριθμό όμως, των κρουσμάτων (σχεδόν τα μισά), επιβεβαιώνεται κάτι που καταγράφεται ήδη και ως νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Ότι ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, αναφέρεται σε ομογενείς και Αλβανούς πολίτες που φτάνουν στα νοσοκομεία της πόλης για να νοσηλευτούν και ως κρούσματα «χρεώνονται» από τον ΕΟΔΥ στην ΠΕ Ιωαννίνων, ανεβάζοντας με τον τρόπο αυτό τη συνολική καταγραφή.

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι, ότι οι αριθμοί αυτοί των ασθενών από τη γειτονική χώρα συντηρούν αυτή τη στιγμή την πίεση στο σύστημα υγείας, έστω κι αν η πληρότητα στις ΜΕΛ του ΠΓΝΙ και στο Πολυδύναμο του Χατζηκώστα έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου