Επικαιρότητα

Τον Φεβρουάριο οριστικοποιείται η χρηματοδότηση

Off

Ο Φεβρουάριος είναι πλέον το ορόσημο για την πορεία του έργου επέκτασης της Ιόνιας προς την Κακαβιά και το σημαντικότερο που είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης. Το βασικό εργαλείο για την προώθηση του έργου είναι η ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Την ικανοποίησή του για την πρόταση ένταξης του έργου της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά στο Ταμείο Ανάκαμψης, εξέφρασε με δήλωσή του χτες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας,  εργάζονται ώστε να είναι έτοιμες όλες οι παράμετροι του έργου μέχρι  τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όταν και θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις χρηματοδότησης του έργου.   

«Χαίρομαι για την ανακοίνωση ένταξης του έργου στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο Περιφερειάρχης, αναφέροντας και στοιχεία του έργου. 

Συγκεκριμένα στο πρώτο τμήμα από Ιωάννινα μέχρι Καλπάκι,  ο δρόμος θα είναι τετράιχνος με προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ, ενώ στο δεύτερο τμήμα από Καλπάκι μέχρι Κακαβιά, θα είναι τρίιχνος, με τη μια λωρίδα (ΛΕΑ) να προσαρμόζεται ανάλογα των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, ήτοι σε τμήματα του ενός ή του άλλου ρεύματος κυκλοφορίας. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 50 εκ. ευρώ, ενώ άλλα 25 εκ. ευρώ προβλέπεται για απαλλοτριώσεις. 

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου