Επικαιρότητα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΔΕΔΥ Να ανακληθεί η απόφαση για τη Νοσηλευτική Υπηρεσία

Off

Να ανακαλέσει την απόφασή της με την οποία υποβιβάζει ή καθαιρεί από τις θέσεις τους, στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, καλούν τη διοίκηση του ΠΓΝΙ, το ΝΤ Ιωαννίνων και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία εν μέσω της πανδημίας και με τους εργαζόμενους να δίνουν μία καθημερινή και άνιση μάχη με έναν αόρατο εχθρό, η διοίκηση του ΠΓΝΙ καθαίρεσε, υποβίβασε και μετακίνησε αναιτιολόγητα, στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του νοσοκομείου. Όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, η απόφαση αυτή θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί, πρωτίστως γιατί είναι παράνομη, αφού βρίσκεται σε ισχύ ο Νόμος του 2016 που απαγορεύει την οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή εάν προηγουμένως δε συγκληθούν τα υπηρεσιακά συμβούλια. Βέβαια, αναγνώρισε, ότι όπως και η προηγούμενη, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση, για προφανείς λόγους δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του υπηρεσιακού μηχανισμού.

«Είναι προφανές ότι η πολιτική ευθύνη των Κυβερνήσεων, διαχρονικά, να μην προχωρούν, παρά την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου, σε υπηρεσιακές επιλογές στις θέσεις ευθύνης μέσα από κρίσεις, στόχο είχαν και έχουν, να κρατούν σε ομηρία τους συναδέλφους και ταυτόχρονα να ικανοποιούν και να εξυπηρετούν το κομματικό τους ακροατήριο», σημείωσε αρχικά.

Ο κ. Γρίβας σχολίασε και την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, η διοίκηση του οποίου επιχειρεί, όπως είπε, να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της διοίκησης, αποφεύγοντας ωστόσο να τις χαρακτηρίσει «νόμιμες» και αυτό γιατί «… δεν τολμούν να πουν, ότι είναι νόμιμες οι αποφάσεις, αλλά προσπαθούν να τις δικαιολογήσουν. Δε γίνεται συνδικαλισμός part time, γιατί έτσι χάνουμε την αξιοπιστία μας έναντι των συναδέλφων και έναντι της κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Γρίβας. Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στη μη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, όχι μόνο στη δημόσια διοίκηση, αλλά και στην αυτοδιοίκηση, χρησιμοποιώντας ως ενδεικτικά παραδείγματα την περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Ιωαννιτών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου