Επικαιρότητα

Σε έρευνα η ρύπανση με πετρέλαιο της λίμνης

Off

Σε δύο κατευθύνσεις, που επικεντρώνονται σε δύο διαφορετικές συνοικίες της παραλίμνιας περιοχής επικεντρώθηκαν οι έρευνες των συνεργείων της ΔΕΥΑΙ για τον εντοπισμό της πηγής από την οποία ξεκίνησε η περιβαλλοντική ρύπανση με πετρέλαιο, στη λίμνη Παμβώτιδα το απόγευμα της Πέμπτης. 

Συνεργεία της υπηρεσίας πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και με το πρώτο φως τα χθεσινής ημέρας, στα φρεάτια της ευρύτερης περιοχής, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν την πηγή από την οποία ξεκίνησε η απόρριψη των ποσοτήτων πετρελαίου σε αγωγούς ομβρίων. Ο πληθυντικός αριθμός χρησιμοποιείται, γιατί αργά το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ η ροή πετρελαίου από τον αγωγό στη θέση «Σκάλα» είχε σταματήσει, η ΔΕΥΑΙ ενημερώθηκε, ότι παρόμοια εικόνα παρατηρούνταν και σε άλλον αγωγό ομβρίων σε κοντινή απόσταση. Η εικόνα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην επίμαχη περιοχή πάντως δεν εμφάνιζε ίχνη της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αφού ρόλο έπαιξε αφενός η ανάδευση των υδάτων και αφετέρου η συνεχόμενη βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα, η έρευνα για την αναζήτηση και τον εντοπισμό του δράστη θα συνεχιστεί, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όποιον τυχόν γνωρίζει ή έχει ακούσει κάτι σχετικό, να ενημερώσει την υπηρεσία. Ο κ. Μπαρτζώκας ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ συνεχιζόταν η ροή του πετρελαίου στη λίμνη, σε δηλώσεις του στο ITV έκανε λόγο για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

 

Μήνυση από 

­τον Φορέα Παμβώτιδας

Ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας στο μεταξύ, θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για περιβαλλοντική ρύπανση, για το συγκεκριμένο περιστατικό, με αναφορά στο περιεχόμενο της μήνυσης στο χρονικό της ρύπανσης και στις επιπτώσεις που αυτή προκάλεσε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, όπως αναφέρουν πηγές από τον Φορέα Διαχείρισης, ότι δεν είναι η πρώτη, αλλά η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, που καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό. Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα είχε εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που είχε επικαλεστεί διαρροή λόγω βλάβης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, η πηγή της ρύπανσης παρέμεινε άγνωστη. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου