Επικαιρότητα

Χωρίς να προστεθεί κάτι νέο

Off

Χωρίς να προστεθεί κάτι νέο, διεξήχθη η εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το ατύχημα με θύμα ένα αγοράκι 4,5 ετών που ακρωτηριάστηκε στην παιδική χαρά του Κουραμπά.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αναζήτηση ευθυνών τόσο από το δήμο Ιωαννιτών, όσο και από τον ανάδοχο εργολάβο, χωρίς όμως να έρθουν στο φως νέα στοιχεία ή άλλες προσεγγίσεις, πέραν των ήδη γνωστών που αναφέρθηκαν μάλιστα από τη Δευτέρα, μετά τη συνέντευξη του δημάρχου για την υπόθεση και την ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών και την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της αναδόχου κοινοπραξίας.
Το επίκεντρο της συζήτησης στράφηκε στην κριτική προς τη δημοτική αρχή για τους λόγους για τους οποίους λειτουργούσε, ενώ δεν είχε παραληφθεί από τον δήμο, η παιδική χαρά, με τον δήμαρχο να επαναλαμβάνει πως η κοινωνική πίεση για τη λειτουργία τέτοιων χώρων είναι που δημιουργεί τέτοιου είδους καταστάσεις.
Επανέλαβε πως το έργο δεν έχει παραληφθεί από το δήμο Ιωαννιτών και πως όλα τα όργανα που έχουν τοποθετηθεί είναι πιστοποιημένα από τους φορείς που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα του ελέγχου.
«Οι έλεγχοι δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα ποιότητας. Ο δήμος δεν έχει παραλάβει το σήμα πιστοποίησης αλλά όπως είπα και σε δηλώσεις μου και το επαναλαμβάνω, έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως στο δήμο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε το ειδικό σήμα πιστοποίησης, αλλά για τυπικούς λόγους δεν έχει δοθεί ακόμη στην υπηρεσία».
Στη δημοτική αρχή επέρριψαν την ευθύνη για τη λειτουργία της παιδικής χαράς, που φιλοξενούσε κόσμο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με τον Ν. Γκόντα να ζητά έλεγχο όλων των σταδίων κατασκευής, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα όργανα που έχουν τοποθετηθεί πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ή εάν πρόκειται για απομιμήσεις.
Στο τέλος της συζήτησης επικράτησε ένταση με τον κ. Μπέγκα να αντιδρά στην επισήμανση της αντιπολίτευσης και του δημ. συμβούλου κ. Κωνσταντόπουλου, ότι στην παιδική χαρά έχει τοποθετηθεί το ειδικό σήμα πιστοποίησης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ξανά για τη ΔΕΥΑΙ
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στις επισημάνσεις που έγιναν από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα», αναφορικά με τη λειτουργία της ΔΕΥΑΙ και ειδικότερα σχετικά με τη «βιομηχανία» των απευθείας αναθέσεων για έργα και προμήθειες τα τελευταία χρόνια. Ο δήμαρχος, αφού επανέλαβε, πως 
η ΔΕΥΑΙ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, έκανε λόγο για κριτική που γίνεται με αποσπασματικά στοιχεία για λόγους εντυπωσιασμού.
«Το σοβαρότερο της πρόβλημα έρχεται από το παρελθόν προηγούμενων Δημοτικών Αρχών που υπερχρέωσαν τη ΔΕΥΑΙ με τεράστια δάνεια που είχε αδυναμία να αποπληρώσει.
Εμείς, η σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Φίλιππα Φίλιου, δεν έχουμε χρεώσει τη ΔΕΥΑΙ ούτε ένα ευρώ. 
Έγιναν μεγάλες προσπάθειες την προηγούμενη τριετία και η ΔΕΥΑΙ  κατάφερε να πληρώνει μόνη της στις δόσεις των υπέρογκων δανείων κι έτσι δεν μεταφέρονταν για αποπληρωμή στον κεντρικό Δήμο όπως συνέβαινε μέχρι τότε. Υποχρεώσεις που επιβάρυναν ακόμη περισσότερο έναν υπερχρεωμένο Δήμο, πάλι από τα αλόγιστα δάνεια και τη σπατάλη του παρελθόντος.
Όμως η επιχείρηση έχει πολλά ακόμη προβλήματα να λύσει. 
Έχει πρόβλημα ρευστότητας, χρειάζεται εκσυγχρονισμό, χρειάζεται σοβαρό σχέδιο αναδιοργάνωσης,  για να είναι οικονομικά βιώσιμη, λειτουργικά αξιόπιστη και διαχειριστικά αποτελεσματική», σημείωσε αρχικά για να παραθέσει στη συνέχεια έναν μακροσκελή κατάλογο έργων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί.
Έτσι, μεταξύ άλλων ανέφερε:
– Ασφαλτοστρώσεις με 500.000 ευρώ. 
– Έργο εξοικονόμησης ενέργειας στον οδοφωτισμό με 220.000 ευρώ
– Αποκατάσταση και αναβάθμιση οχυρών Μπιζανίου με 45.000 ευρώ
– Κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Ανατολής με 160.000 ευρώ
– Γήπεδο μπάσκετ στο Λυκόστομο με 61.000 ευρώ
Άλλα μικρότερα έργα όπως επισκευής στέγης στον 5ο Βρεφονηπιακό σταθμό με 20.000 ευρώ και βελτίωση υποδομών Κράψη-Ανατολική με 35.000 ευρώ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου