Ήπειρος

Ένα διαφορετικό μοντέλο εθελοντικής αιμοδοσίας

Off

Την τελευταία δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για το τρέχον έτος διοργανώνει σήμερα Τετάρτη από τις 09.00 έως τις 14.00 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, το παράρτημα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων και την Ένωση Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Η αιμοδοσία αυτή φιλοδοξία του Ερ. Σταυρού και των διοργανωτών, είναι να αποτελέσει σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Κων. Ντακαλέτση, την απαρχή για τη δημιουργία ενός διαφορετικού μοντέλου εθελοντικών αιμοδοσιών από το 2021. 

Η σκέψη και ο στόχος που έχει θέσει ο Ερυθρός Σταυρός, συναντώντας ήδη αποδοχή από τους φορείς και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι να διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με τους φορείς, ώστε η συγκέντρωση μονάδων αίματος να είναι μεγαλύτερη σε μία αιμοδοσία, αντί να συγκεντρώνονται για παράδειγμα 5-10 φιάλες αίματος για τις ανάγκες της Τράπεζας Αίματος κάθε Συλλόγου. «Με την ίδια διαδικασία και αφού ο Ερυθρός Σταυρός δε διαθέτει Τράπεζα Αίματος, οι Σύλλογοι και οι άλλοι φορείς θα μπορούν απλώς να προσέρχονται σε μία αιμοδοσία με πιο μαζικό χαρακτήρα και να δηλώνουν τις μονάδες αίματος για την Τράπεζα που θα εξακολουθήσουν να διατηρούν και να την ενισχύουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Αυξημένες οι προσφορές ειδών

Η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων μακράς διάρκειας στο μεταξύ με τα καλάθια σε πολλά σούπερ μάρκετ της πόλης συνεχίζεται από τον Ερυθρό Σταυρό, με τον κ. Ντακαλέτση να αναφέρει, ότι οι φετινές προσφορές είναι αυξημένες σε ποσοστό 50% από την περσινή χρονιά, γεγονός που επιβεβαιώνει όπως είπε, τον μεγάλο βαθμό ευαισθητοποίησης των πολιτών, στις τεράστιες ανάγκες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, που περιμένουν να στρώσουν το δικό τους γιορτινό τραπέζι με τη βοήθεια των συνανθρώπων τους και του Ερ. Σταυρού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου