Επικαιρότητα

Συνέχεια στη στήριξη επιχειρήσεων και εργασίας 

Off

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο της παράδοσης προϊόντων εκτός καταστήματος (click away) εξήγησε το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στο ITV, ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. 

Όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση δεν είπε ποτέ, ότι το λιανεμπόριο και οι επιχειρήσεις του λειτουργούν κανονικά αυτήν την περίοδο, αλλά η συγκεκριμένη μέθοδος επιλέχθηκε επειδή μπορεί με την πιστή τήρηση των μέτρων, να μην αποτελέσει πεδίο διασποράς του ιού και αφετέρου, να αποφορτίσει τις εταιρείες ταχυμεταφορών από έναν όγκο παραγγελιών, που είναι αδύνατο να τις διεκπεραιώσουν.

«Δε σημαίνει προφανώς η μέθοδος αυτή, ότι άνοιξε το λιανεμπόριο και γι’ αυτόν το λόγο είπαμε από την αρχή, ότι το σύνολο των επιχειρήσεων είτε λειτουργούν με click away είτε όχι, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν των ευεργετημάτων που έχουμε θεσπίσει για την στήριξή τους. Με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων δεν είχαμε άλλα περιθώρια για άνοιγμα της αγοράς», σημείωσε αρχικά, για να απαντήσει στο ερώτημα στη συνέχεια εάν η Πολιτεία μπήκε στον πειρασμό να εξετάσει το ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων σε περιοχές που παρουσιάζουν μειωμένο φορτίο στον επιδημιολογικό χάρτη. 

«Ο σχεδιασμός μας από την αρχή ήταν να αντιμετωπίσουμε την χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια και αυτό είναι το πιο σωστό. Αν χρειαστούν για παράδειγμα περισσότερες ΜΕΘ, σε μία περιοχή, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές. Είναι μία οριζόντια απόφαση κι έτσι θα μείνει, αφού δε μπορούμε να ρισκάρουμε», πρόσθεσε.

 

Επιστρεπτέα μέρος 5 και 6

Αναφορικά τέλος, με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ο κ. Παπαθανάσης τόνισε, ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να τις στηρίζει, γιατί κανείς δε θέλει κλειστές επιχειρήσεις και απώλεια θέσεων εργασίας. Προανήγγειλε έτσι εκτός από την Επιστρεπτέα 5 που θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου, με το 50% να είναι μη επιστρεπτέο και την Επιστρεπτέα 6 στις αρχές του νέου έτους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου