Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 11:47
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκεμβρίου 2020
Επικαιρότητα

Αναγκαία η επανεκκίνηση των δρομολογίων λεωφορείων

Off

Δημόσια έκκληση προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να επανεκκινήσει στο μέτρο του δυνατού τα δρομολόγια της άγονης γραμμής, που εξυπηρετούν τους λιγοστούς κατοίκους των ακριτικών χωριών, απευθύνει ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης. 

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Καστάνιανης Πωγωνίου στο δελτίο του ITV την Τρίτη (βλ. και χτεσινή «Ε»), κινητοποίησαν τα αντανακλαστικά του δήμου Πωγωνίου που στέκεται αρωγός όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Καψάλης στις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί και συνήθως ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής. 

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ διακόπηκαν από το τέλος Οκτωβρίου, όταν και η ΠΕ Ιωαννίνων τέθηκε σε καθεστώς εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του ιού και μέχρι σήμερα, όπως ανέφεραν κάτοικοι του χωριού, δεν έχουν επανέλθει. Το αποτέλεσμα είναι αφενός να μην εξυπηρετούνται για τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως οι προμήθειες, οι οποίες καλύπτονται από τους ελάχιστους που διαθέτουν Ι.Χ και έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, εξυπηρετώντας και τους συγχωριανούς τους και αφετέρου, να είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν με ταξί, ώστε να μεταβούν στα Ιωάννινα, σε περιπτώσεις επίσκεψης σε κάποιο νοσοκομείο ή σε γιατρό. 

Ο κ. Καψάλης τόνισε, ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πρέπει να επανεκκινήσει τα δρομολόγια, πρόσθεσε όμως πως ο δήμος Πωγωνίου έχει θέσει στη διάθεση των δημοτών την Κοινωνική Υπηρεσία, που μπορεί να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες, όπως προμήθειες, ακόμη και κάποια έκτακτη μετακίνηση, εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετάβασης. «Το ΚΤΕΛ θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι αυτά τα ελάχιστα δρομολόγια που έκανε, γιατί αυτό αφορά στο σύνολο των χωριών και όχι μόνο στην Καστάνιανη. Ο δήμος είχε καλύψει κάποιες ανάγκες στο πρώτο κύμα της πανδημίας, θέτοντας στη διάθεση των πολιτών, το λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους, όμως και αυτό γινόταν στο όριο της νομιμότητας, αφού πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης για τις μετακινήσεις και να γίνονται καθημερινές απολυμάνσεις, για τις οποίες δεν έχουμε τη δυνατότητα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα για τους δημότες μας, να απευθύνονται στο 26533-60147 και να υποβάλλουν το αίτημά τους στην Κοινωνική Υπηρεσία ή για προμήθειες που έχουν ανάγκη ή ακόμη και αν χρειάζεται να μετακινηθούν», σημείωσε.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου