Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:39
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκεμβρίου 2020
Επικαιρότητα

«Ατυχής» απόφαση η αποστολή δειγμάτων στη Θεσσαλονίκη

Off

Για μία ατυχή επιλογή της διοίκησης του ΕΟΔΥ σε κεντρικό επίπεδο, η οποία μπορεί να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα μεταξύ υπηρεσιών που πρέπει να συνεργάζονται, έκανε λόγο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφορικά με την αποστολή των δειγμάτων των 10 αστυνομικών και τελωνειακών από την Κακαβιά σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης. 

Η επιλογή αυτή που εμμέσως απαξιώνει και αμφισβητεί την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και αναλύσεων του Εργαστηρίου Αναφοράς του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα, για τη σκοπιμότητά της, με τον Αλ. Καχριμάνη να κάνει σχετικές δηλώσεις στις αρχές της εβδομάδας. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, που μέχρι χθες το απόγευμα τουλάχιστον δεν είχαν ολοκληρωθεί, καθότι δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων, ο Τρ. Αλμπάνης παρενέβη στη δημόσια σφαίρα και υπερασπίστηκε τη λειτουργία και την αξιοπιστία του Εργαστηρίου Αναφοράς των Ιωαννίνων. 

«Τα rapid test στηρίζονται σε ένα γρήγορο screaning φωτομετρικής τεχνολογίας και πολλές φορές μπορεί να δώσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα, γι’ αυτό και χρειάζεται μοριακός έλεγχος και ανάλυση. Το Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στην πορεία για την κοινωνία και τα νοσοκομεία της περιοχής. Η απόφαση του ΕΟΔΥ για περαιτέρω έλεγχο στα στοιχεία σε άλλο εργαστήριο, θα έλεγα ότι είναι ατυχής και δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα σε φορείς και υπηρεσίες που πρέπει να συνεργάζονται και να επιλύουν θέματα», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης. 

Καταλήγοντας πάντως εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκρισή του μέσω των Κινητών Μονάδων, που την Τρίτη διενήργησαν rapid test σε φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου, όπου σε σύνολο 275 τεστ, δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου