Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:37
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απριλίου 2015
Επικαιρότητα

«Μπλοκάρουν» με μπάζα τις τάφρους

Off

Αντιμέτωποι με ένα θλιβερό θέαμα, εικόνα και απόδειξη μίας ακόμη έκφρασης της καθημερινότητάς μας και της νοοτροπίας δυστυχώς, πολλών συμπολιτών, έγιναν τα συνεργεία του δήμου Ζίτσας και του ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας που προχώρησαν στον καθαρισμό της αποστραγγιστικής τάφρου δίπλα στο αεροδρόμιο από το Πέραμα ως την Ελεούσα. Μία τάφρος, που πλημμυρίζει μετά από κάθε βροχόπτωση, χωρίς ο αποκλειστικός λόγος όμως να είναι η ένταση του καιρικού φαινομένου. 
Τόνοι μπάζων και απορριμμάτων κάθε λογής που μεταφέρουν και απορρίπτουν άγνωστοι στην τάφρο, έχουν αποκλείσει κάθε δίοδο για τα νερά της τάφρου, με αποτέλεσμα σπίτια και καλλιέργειες να πνίγονται το χειμώνα και φυσικά να δημιουργείται μία τεράστια εστία μόλυνσης.
Το τραγικό της υπόθεσης όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας Χαράλαμπος Παππάς, είναι πως ακριβώς η ίδια διαδικασία του καθαρισμού είχε γίνει και πριν από τέσσερα χρόνια με μεγάλο κόστος για τους δήμους Πασσαρώνος και Περάματος τότε, όμως η εξέλιξη του χρόνου έφερε τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα. 
Δεκάδες φορτηγά γέμισαν με απορρίμματα και μπάζα με τον κ. Παππά, αλλά και τον αντιδήμαρχο Ζίτσας Αλκιβιάδη Βότσικα να απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση, προς εκείνους που ρυπαίνουν, ότι ήδη έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και το Δασαρχείο και πως ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς σε όσους συλληφθούν να κάνουν το ίδιο.
«Δυστυχώς έχουμε μία καραμέλα όλοι, ότι τα κάνουν οι τσιγγάνοι. Δεν τα κάνουν οι τσιγγάνοι, αλλά συμπολίτες μας και ειδικά κάποιοι με φορτηγά ΔΧ που μεταφέρουν μπάζα και απορρίμματα και τα απορρίπτουν σε αυτό το σημείο, κατά τις νυχτερινές ώρες. Όποιος γνωρίζει κάτι και φοβάται να ενημερώσει ο ίδιος τις αρχές, ας ενημερώσει εμάς και θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Αυτός που θα συλληφθεί να κάνει αυτή τη δουλειά, θα χρειαστεί να ξεπουληθεί ολόκληρος για να πληρώσει», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου