Επικαιρότητα

Κοντά στα παιδιά με πιλοτική τηλεκπαίδευση

Off

Μία πιλοτική δράση τηλεκπαίδευσης και τηλεπαρέας για τα παιδιά υλοποιεί ο βρεφονηπιακός σταθμός της Μέριμνας για την περίοδο των Χριστουγέννων, χωρίς να αποκλείεται η δράση αυτή, να συνεχιστεί και να επεκταθεί χρονικά και στη συνέχεια, εφόσον απαιτηθεί. 

Σε αντίθεση με τη δομή ολοκληρωμένης φροντίδας για παιδιά με νευροαναπτυξιακές αποκλίσεις, που λειτουργεί κανονικά, ο βρεφονηπιακός σταθμός της Μέριμνας έχει αναστείλει τη διά ζώσης λειτουργία του, όμως η διοίκηση και οι εργαζόμενοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά επέλεξαν να υλοποιήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στους παιδαγωγούς τους, αλλά να συνομιλούν και να συνεργάζονται με τους φίλους τους.

Για την παρέμβαση αυτή μίλησαν στα τοπικά μέσα, η Βασιλική Νέου, υπεύθυνη του βρεφονηπιακού σταθμού και η Λούλα Βέρμπη, επιστημονική υπεύθυνη του σταθμού, δίνοντας αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται η προσπάθεια και για τα οφέλη που έχει για τα παιδιά.

 

Και άλλες δράσεις

Παράλληλα, πάντως, η Μέριμνα μέσω των άλλων δομών της, όπως είναι τα ΚΔΑΠ, αλλά και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων υλοποιεί επίσης ενδιαφέρουσες δράσεις για τους ωφελούμενους των δομών. 

Στο 4ο ΚΔΑΠ, όπως ανέφερε η διευθύντρια Μαρία Μπάρμπα, ολοκληρώθηκε ένα πολυήμερο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, που περιελάμβανε κάλαντα, προβολές ταινιών, κατασκευές, ζαχαροπλαστική και φυσικά την επίσκεψη του Αϊ Βασίλη, που μοίρασε δώρα και χαρά στα παιδιά.

Δώρα όμως, για τους ωφελούμενους της δομής ετοίμασαν και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μέριμνας, ώστε να βρεθούν με αυτόν το τρόπο κοντά τους, σε μία περίοδο, που εξακολουθεί να ισχύει η ανατολή λειτουργίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου