Επικαιρότητα

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ-Άνοιξε ο δρόμος του έργου, έκλεισαν αυτές της συνεργασίας

Off

Άνοιξε ο δρόμος για την έναρξη υλοποίησης του έργου, αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός πρώτα, για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού στο δήμο Ιωαννιτών, με λαμπτήρες LED με τη χθεσινή απόφαση έγκρισης των τευχών δημοπράτησης από την Οικον. Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών. Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας και ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης, που είχε κοινοποιήσει η περιφέρεια Ηπείρου.

«Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου στο δήμο Ιωαννιτών, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. 

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των φωτιστικών σε όλη την έκταση του δήμου Ιωαννιτών με αξιοποίηση του μηχανισμού ELENA και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η δημοτική αρχή, συνεπής στις εξαγγελίες της, με την απόφαση αυτή, ολοκλήρωσε την διαδικασία που προβλεπόταν και πλέον ανοίγει ο δρόμος ώστε εντός της νέας χρονιάς να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου», αναφέρει η δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της.

 

Αντιδράσεις και καταγγελίες

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι γραφτό το έργο αυτό, να φτάσει στο στάδιο της υλοποίησης χωρίς καταγγελίες και αντιδράσεις και αυτό έγινε και χθες με τις παρατάξεις του Θ. Μπέγκα και της Τατ. Καλογιάννη αντίστοιχα να καταγγέλλουν τη διαδικασία.

Η «Ενότητα Πολιτών» αποδίδει στη δημοτική αρχή, τον ρόλο της μαριονέτας, καταγγέλλοντας πως έχει απαξιώσει πλήρως τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, αφού τα μέλη της Οικον. Επιτροπής ενημερώθηκαν παραμονές Χριστουγέννων, για τη χθεσινή συνεδρίαση, ζητώντας, όπως αναφέρει, να μελετήσουν μια σειρά μακροσκελών εισηγήσεων, το περιεχόμενο των οποίων ήταν κυρίως τεχνοοικονομικό.

«Συγκάλεσε επί της ουσίας μια έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία για ένα κατεξοχήν τεχνικό ζήτημα δεν ζήτησε καν τη γνώμη των υπηρεσιών του δήμου, ενώ απαιτούσε από τα μέλη της να μελετήσουν σε ασφυκτικούς χρόνους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων τους όρους για ένα διαγωνισμό πολλών εκ. ευρώ. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή σε ρόλο μαριονέτας τρέχει ασθμαίνοντας να εγκρίνει αποφάσεις για έργα που αφορούν το δήμο αλλά λαμβάνονται από άλλη αρχή», αναφέρει αρχικά, υπονοώντας προφανώς την περιφέρεια Ηπείρου και συνεχίζει:

«Υποβαθμίζει συνειδητά το ρόλο των συλλογικών οργάνων αλλά και του δήμου Ιωαννιτών με τα λάθη και τις παραλήψεις της.

Φυσικά δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Από την αρχή της θητείας της έχουμε καταγγείλει την μεθοδευμένη προσπάθεια της δημοτική αρχής να «απαλλαγεί» από τις δημοκρατικές διαδικασίες άσχετα αν επικοινωνιακά και μόνο τις επικαλείται.

Η σημερινή (σ.σ χθεσινή) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να αντικαταστήσει την παραγωγή πολιτικής με την επικοινωνία, με αρνητικά δυστυχώς αποτελέσματα για τον τόπο».

 

Απείχε η παράταξη Καλογιάννη

Από τη διαδικασία απείχε η παράταξη «Ιωάννινα 2023», που σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τις βασικές παραλείψεις, τις οποίες έχει και άλλες φορές επισημάνει και σε συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου, όσο και με ανακοινώσεις της η Τατ. Καλογιάννη. 

«Για το θέμα αυτό, ισχύουν τα ακόλουθα:

Ο δήμος Ιωαννιτών δεν γνωρίζει οτιδήποτε ακριβές και βέβαιο για το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, και εν γένει ο δήμος, μετατρέπεται σε χειριστή σφραγίδας και για το έργο αυτό.

Ο δήμος δεν προσδιόρισε για το έργο αυτό ούτε το σκοπό, ούτε την επιδίωξη, ούτε τον οικονομικό στόχο, με ακρίβεια.

Ο δήμος δηλώνει ανεπάρκεια πολιτικής ισχύος, γνώσης, σχεδίου, επιχειρησιακής δυναμικότητας και ανάλογης προς το έργο αλλά και το μέγεθος του δήμου, τεχνική εμβέλεια», αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου