Ήπειρος

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για τα σκουπίδια

Off

Οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη για τους ΣΜΑ και για το ότι κανείς μέχρι σήμερα δε ζήτησε τη βοήθεια της περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, άνοιξαν ένα νέο κύκλο συζήτησης, στον οποίο παρεμβαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια Ηπείρου, η οποία επιτίθεται στον περιφερειάρχη, τον οποίο κατηγορεί ως «εισπράκτορα» της ΤΕΡΝΑ, για τον «κεφαλικό φόρο» που πληρώνουν οι δήμοι στην Μονάδα ΑΣΑ.

«Τώρα που οι ΣΜΑ θα παραδοθούν σε ιδιώτες, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τελικά οι εργολάβοι που ετοιμάζονται να τους πάρουν,  προτιμήσουν την περιφέρεια Ηπείρου για φοροεισπράκτορα και όχι τους δήμους. Αυτό είναι το κίνητρο για αλλαγή στο καθεστώς του ΦΟΔΣΑ που κινεί μια σειρά δημάρχων που έχουν δώσει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο να εφευρίσκουν "προβλήματα χημείας" όπως ο  δήμαρχος Ιωαννιτών ή άλλους επαναστατικούς λεονταρισμούς σαν αυτούς που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος Ζίτσας, για να λύσει δήθεν το πρόβλημα ο περιφερειάρχης Ηπείρου ως μη όφειλε», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Η απάντηση του δήμου Ζίτσας

«Όψιμο» χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον της Λαϊκής Συσπείρωσης ο δήμος Ζίτσας με τη δημοτική αρχή να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος είναι ο μοναδικός που με έγγραφά του προς τους αρμόδιους έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη τη λειτουργία του ΣΜΑ Ζίτσας να την αναλάβει ο δήμος. 

Έχει τοποθετηθεί δημόσια σε ότι αφορά στη μελέτη λειτουργίας των ΣΜΑ, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να  λειτουργήσουν με προσωπικό των  δήμων και όχι του ιδιώτη.

Πάντως μας προξενεί μεγάλη εντύπωση το όψιμο ενδιαφέρον της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς από τα στελέχη της δεν έχουμε ακούσει λέξη για το «πάπλωμα», εδώ και αρκετούς μήνες που συζητείται το θέμα της μελέτης των 37 εκ. ευρώ προς τον ιδιώτη για τη λειτουργία των ΣΜΑ και που πρόσφατα με περισσή ευκολία ενέκρινε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Ωστόσο, επειδή οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πραγματικά αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού, τους παραδίδουμε στην κρίση τους».

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ