Επικαιρότητα

Μεταφορά της θέσης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ ζητά η ΕΑΥΙ 

Off

Υπόμνημα επέδωσε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων το μεσημέρι του Σαββάτου, ζητώντας την μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που είναι εγκατεστημένο στο Τελωνείο της Κακαβιάς, σε άλλο χώρο, ώστε πρώτα να γίνεται ο έλεγχος σε όσους περνούν τα σύνορα, και στη συνέχεια να φτάνουν στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου. 

Μέχρι σήμερα, όπως έχει ήδη αναφερθεί πολλές φορές, τις τελευταίες δέκα ημέρες, ο διαβατηριακός έλεγχος προηγείται του υγειονομικού ελέγχου του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα, να καθίσταται αναπόφευκτη, η επαφή των πολιτών, που εντοπίζονται θετικοί στον ιό, με το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, τόσο κατά την είσοδο των ταξιδιωτών όσο και κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής τους επιστροφής στην Αλβανία.

«Η ΕΑΥΙ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συναδέλφων μας με συνεχή παρουσία της  στα μπλόκα ελέγχων και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, ανταποκρινόμενη πάντοτε στην προμήθεια με υγειονομικό υλικό και στην θωράκιση όλου του αστυνομικού προσωπικού από τον φονικό ιό Covid 19.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ πριν τον αστυνομικό έλεγχο, έτσι ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου από πιθανά θετικά κρούσματα», αναφέρει το έγγραφο που τελικά απεστάλη προς την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας. 

Η ανησυχία πάντως είναι έκδηλη για το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες με την έξοδο των αλβανών και ομογενών προς την Αλβανία να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση όλες τις ημέρες των Χριστουγέννων και να αναμένεται να αυξηθεί η πίεση στα σύνορα τις επόμενες ημέρες. 

Η καθημερινή ροή προς την Αλβανία φτάνει περίπου τα 800 άτομα ημερησίως προς την Κακαβιά, ενώ ακόμη μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πολιτών που περνούν τα σύνορα από την Κρυσταλλοπηγή. Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, είναι, ότι η Κρυσταλλοπηγή δε θα λειτουργήσει για την είσοδο στην Ελλάδα, επομένως, το σύνολο όσων έχουν ταξιδέψει στην Αλβανία, θα πρέπει να επιστρέψουν υποχρεωτικά, μέσω Κακαβιάς.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου