Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 06:29
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκεμβρίου 2020
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα εμβολιασμών σήμερα στα Ιωάννινα 

Off

Πρεμιέρα των εμβολιασμών σήμερα Τρίτη στο ΠΓΝΙ, όπου έφτασαν χθες στη μία το μεσημέρι, οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων, με τη συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο ΠΓΝΙ, έφτασαν συνολικά 225 δόσεις του εμβολίου και με τους αρχικούς υπολογισμούς και τις λίστες που έχουν ήδη καταρτιστεί, υπολογίζεται, ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 100 υγειονομικοί, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, εάν φτάσουν εντός των ημερών και άλλες δόσεις των εμβολίων. 

Σήμερα Τρίτη πάντως, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 8.15 το πρωί, παρουσία και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος στις 10.30 θα κάνει δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα πρώτα εμβόλια για την περιοχή των Ιωαννίνων έφτασαν νωρίς χθες το μεσημέρι, με φορτηγό ψυγείο και τα εμβόλια αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία του νοσοκομείου, αφού δεν απαιτούνται συνθήκες βαθιάς κατάψυξης, ώστε να αποθηκευτούν και να φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, όπως θα γίνεται στο εξής, για τις μεγάλες παρτίδες των εμβολίων, που θα φτάνουν στην περιοχή για να καλύψουν τις ευρύτερες ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Η επίσκεψη Χαρδαλιά

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις της Συνεταιριστικής Φαρμακαποθήκης στα Κάτω Μάρμαρα βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που επιθεώρησε το χώρο, όπου έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν ήδη τα δυο ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, στα οποία θα φυλάσσονται τα εμβόλια που προορίζονται για τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, 

ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος και αξιωματικοί του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εξωτερικά και εσωτερικά στις αποθήκες έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες συνδεδεμένοι με σύστημα ασφαλείας. Οι αισθητήρες έχουν μπει σε όλα τα πιθανά σημεία πρόσβασης και είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα συναγερμού.

Στον ίδιο χώρο τοποθετήθηκαν γεννήτριες που θα τεθούν σε λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Περιμετρικά του χώρου θα τοποθετηθούν προβολείς ενώ θα υπάρχει εντός και εκτός του χώρου 24ωρη παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων ενώ 24ωρη θα είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

«Η εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί. Την Τρίτη θα γίνει μία μεγάλη προσομοίωση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν συμβάλει, να ευχαριστήσω για άλλη φορά την Περιφέρεια, γιατί είναι εδώ παρούσα και σε αυτή την περίπτωση, εξασφαλίζοντας άμεσα εξοπλισμούς που τους χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να έχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους ασφάλειας και για την εφοδιαστική αλυσίδα και για την υποδομή καθ’ αυτή», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς.

Έκκληση για τήρηση 

των μέτρων

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε, ότι μετά από πολλούς μήνες πίεσης και δύσκολων καταστάσεων η ελπίδα είναι εδώ.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα από την μια στιγμή στην άλλη και ως εκ τούτου απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

«Κάνω έκκληση και παράκληση στην τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός, τις επόμενες εβδομάδες, τους λίγους ακόμη μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι στόχοι που αφορούν στον εμβολιασμό, να παραμείνουμε πιστοί και αυστηροί στην τήρηση των μέτρων για να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τα επιδημιολογικά φορτία και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όλες μας τις περιοχές.

Να τηρήσουμε τα μέτρα. Το κάναμε με μεγάλη υπομονή, με μεγάλη επιμονή, με μεγάλη καρτερικότητα όλους αυτούς τους μήνες. Λίγο ακόμα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτή η τιτάνια προσπάθεια και απέναντι σε έναν πραγματικά επικίνδυνο και αόρατο εχθρό, η χώρα μας, η Ευρώπη και όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να δώσει το δικό του στοίχημα ελευθερίας», τόνισε στις δηλώσεις του.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ