Επικαιρότητα

Δύο οι εμβολιαστικές γραμμές στο Χατζηκώστα

Off

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα Γιάννενα, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Σπ. Δερδεμέζη και στελέχη της διοίκησης και της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας. 

Το νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπως ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης έχει ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα για την έναρξη των εμβολιασμών από τις 4 Ιανουαρίου για το υγειονομικό προσωπικό και μάλιστα με δύο εμβολιαστικές γραμμές που θα λειτουργήσουν παράλληλα.

Επίσης όμως ο υφυπουργός ενημερώθηκε και για την ταχύτητα με την οποία στήθηκαν οι δύο Μονάδες με 24 κλίνες συνολικά για ασθενείς covid-19, αλλά κυρίως η ΜΕΘ για ασθενείς με covid.

«Τον ενημερώσαμε για όλα όσα έχουμε κάνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε o κ. Δερδεμέζης.

Ο κ. Δερδεμέζης αιτήθηκε να ενισχυθεί η ΜΕΘ γενικής χρήσης με επέκταση ώστε οι έξι υφιστάμενες κλίνες να αυξηθούν και να φτάσουν τις 10. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης εξήρε την οργάνωση του νοσοκομείου λέγοντας ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι «οι άνθρωποί του» θέλοντας έτσι να δείξει την εμπιστοσύνη τόσο στη διοίκηση όσο και στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού.

 

Νέες προσλήψεις

Ο υφυπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για την ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας, απαντώντας πως έχουν ήδη γίνει χιλιάδες προσλήψεις στα νοσοκομεία και αναμένονται κι άλλες το επόμενο διάστημα

« Έχουμε ξεπεράσει τις επτά χιλιάδες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Μέχρι το τέλος του έτους 1.400 και πλέον προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Ενισχύσαμε με 200 άτομα τις ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό. Υπάρχει δέσμευση για το νοσηλευτικό προσωπικό και υπάρχει σκέψη για οικονομική ενίσχυση αλλά και για ενίσχυση των εγκαταστάσεων. Υπάρχουν δομές παλιές και πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Ένα μεγάλο εργαλείο είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα στο δημόσιο σύστημα υγείας» κατέληξε.  

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ