Ήπειρος

Ο εμβολιασμός των μαχητών της «πρώτης γραμμής»

Off

Δύο από τα στελέχη του ιατρικού προσωπικού του ΠΓΝΙ, που βρέθηκαν μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους τους και νοσηλευτές, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης, στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝΙ, εμβολιάστηκαν από τους πρώτους χθες, στο ΠΓΝΙ. Ο λόγος για τον Χαρ. Μηλιώνη, καθηγητή Παθολογίας και διευθυντή της ΜΕΛ και την Στ. Τσιάρα αντίστοιχα, παθολόγο και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και παράλληλα υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου του ΠΓΝΙ.

Αμφότεροι, με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, κάθισαν στην καρέκλα για τον εμβολιασμό και αμέσως μετά στις σύντομες δηλώσεις που έκαναν, στάθηκαν στην ιστορική χθεσινή ημέρα για την ελληνική και την τοπική κοινωνία, με την έναρξη των εμβολιασμών, που αποτελεί όπως είπαν όμως, την αρχή του τέλους της πανδημίας.

Για να επιτύχει άλλωστε ένας εμβολιασμός, όπως ανέφερε ο κ. Μηλιώνης, ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι καθολικός κι έτσι το μεγάλο στοίχημα στο εξής, είναι η συμμετοχή των πολιτών. Διευκρίνισε, ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια που είναι απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος και λόγος για ενασχόληση με ανίσχυρες θέσεις και απόψεις αντιεμβολιαστών.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να χτίσουμε το τείχος της ανοσίας, αυτήν την περίοδο, που η περιοχή μας ειδικότερα και η χώρα έχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζει κάποια έξαρση. Για να αποδώσει ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι καθολικός, παράλληλα όμως θα πρέπει να τηρούμε και τα μέτρα, όπως μέχρι σήμερα. Δεν είναι το τέλος της πανδημίας, το εμβόλιο, αλλά η αρχή του τέλους. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αλλά θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Μηλιώνης, που εξέφρασε ευχαριστίες και προς τα μέσα ενημέρωσης για τη βοήθεια που παρέχουν όλο το διάστημα μέχρι και σήμερα στην ενημέρωση του κοινού.

Η κα Τσιάρα από την πλευρά της δήλωσε χαρούμενη και ικανοποιημένη, που συμμετείχε στον εμβολιασμό, κυρίως όμως γιατί με την έναρξη της διαδικασίας, γίνεται ένα καθοριστικό βήμα για να νικήσει η ανθρωπότητα τον ιό.  

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα από σήμερα, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για να νικήσουμε τον ιό. Πιστεύουμε, ότι μόλις ολοκληρωθεί και η β’ φάση του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», ανέφερε η κα Τσιάρα.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ