Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του κοινωνικού αυτοματισμού 

Off

Για «λαγούς» που για μία ακόμη φορά τρέχουν να προλάβουν ή να προαναγγείλουν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή προτάσεις ή σκέψεις που διατυπώθηκαν από εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης κεντρικών τηλεοπτικών σταθμών, για περικοπές του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων έως 10% προκειμένου να μοιραστεί το ποσό που θα συγκεντρωθεί ως δώρο στους υγειονομικούς.

Παρόμοιες βέβαια προτάσεις ή σκέψεις έχουν διατυπωθεί και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν ή και παλαιότερα, με την ΑΔΕΔΥ αυτή τη φορά όμως να αντιδρά άμεσα, θεωρώντας, ότι τέτοιου είδους προτάσεις, στρώνουν το χαλί για την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων, φανερώνοντας τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. 

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας τόνισε, ότι η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του κοινωνικού αυτοματισμού, όφειλε όμως να έχει αυξήσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, για να κλείσει η ψαλίδα με τους μισθούς στη δημόσια διοίκηση.

Έτσι τόνισε, πως στη δημόσια διοίκηση ανήκουν οι υγειονομικοί που δίνουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία, όπως όμως οι εκπαιδευτικοί που με δικά τους μέσα στηρίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών, οι εργαζόμενοι των δήμων που εργάζονται για να κρατήσουν τις πόλεις καθαρές και πολλοί άλλοι ακόμη.

«Οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνουν κυριολεκτικά, και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού.

Οι εκπαιδευτικοί  κρατούν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της τηλεδιάσκεψης, χωρίς καμιά επιμόρφωση και με δικά τους μέσα, στη συντριπτική πλειοψηφία.

Οι υπάλληλοι των δήμων εργάζονται νυχθημερόν για να εξυπηρετούν τους πολίτες και να κρατούν τις πόλεις καθαρές.

Οι υπάλληλοι των υπουργείων και όλων των φορέων του Δημοσίου είναι καθημερινά στο πόστο τους, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να βάζει «λαγούς» για να φανερώνουν τις προτάσεις της, ας στηρίξει τα αιτήματα των εργαζόμενων για αύξηση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία, την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και άλλα», ανέφερε ο κ. Γρίβας.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου