Επικαιρότητα

Προσεισμικός έλεγχος σε 113 σχολικά κτίρια 

Off

Την εκτίμηση, πως η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προχωρήσει στη διάλυση των συμβάσεων για τις ηλεκτρομηχανολογικές, τις στατικές και τις αρχιτεκτονικές μελέτες μετεγκατάστασης του εργοταξίου, θα βοηθήσει ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα και όχι να καθυστερήσουν περισσότερο, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής. 

Η μετεγκατάσταση του εργοταξίου αποτελεί αφενός μία διαχρονική σχεδόν αναγκαιότητα, πάνω απ’ όλα και για τη λειτουργική του αναβάθμιση, αλλά επίσης και για αισθητικούς και περιβαλλοντικούς λόγους, από το σημείο που είναι εγκατεστημένο εδώ και δεκαετίες στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα.

Οι σοβαρές ασυμφωνίες μεταξύ των τευχών δημοπράτησης και του παραδοτέου αντικειμένου οδήγησαν στην υποχρεωτική και αυτονόητη κατά τους περισσότερους διάλυση της σύμβασης. 

Ο δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει, ανέφερε ο κ. Αρλέτος, να αναζητά τη βέλτιστη δυνατή λύση και στο πλαίσιο αυτό απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, τόνισε, πως έχουν ζητηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, οι αναθεωρημένοι όροι δόμησης στην προτεινόμενη προς εγκατάσταση του εργοταξίου περιοχή.

Ο κ. Αρλέτος εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τις άλλες παρατάξεις που συντάχθηκαν με την πρόταση της δημοτικής αρχής, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για θέμα που σχετίζεται με παρατάξεις, αλλά για θέμα που αγγίζει το σύνολο του δήμου, της λειτουργίας του και των δημοτών. 

«Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί τα βήματα, γιατί αυτό είναι ένα θέμα του δήμου και δεν έχει να κάνει ούτε με παρατάξεις ούτε με συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις. Η δέσμευση είναι, ότι θα γίνουν τα βήματα για τους όρους δόμησης, γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν θεωρημένοι όροι δόμησης. Και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε σε σύνταξη μελέτης για τη δημοπράτηση. Έχει τη δυνατότητα και η τεχνική υπηρεσία, αλλά θα αποφασιστεί στη διαπαραταξιακή», τόνισε ο κ. Αρλέτος.

 

Προσεισμικός έλεγχος στα σχολικά κτήρια

Η οικονομική Επιτροπή στο μεταξύ ενέκρινε την υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» της διενέργειας προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτήρια του δήμου, με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. 

Ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος θα γίνει σε 113 σχολικά κτίρια ενώ στη συνέχεια η εκπόνηση του δευτεροβάθμιου ελέγχου θα εφαρμοστεί σε κτίρια που, από τον μακροσκοπικό πρωτοβάθμιο έλεγχο, έλαβαν βαθμολογία κάτω ενός προβλεπόμενου ορίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου