Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 07:40
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Σχέδιο αναβάθμισης στο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Off

Σε μία πόλη, όπως τα Ιωάννινα, που όπως και πολλά άλλα επαρχιακά αστικά κέντρα έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων, συνιστά μία μεγάλη κατάκτηση.

Αυτή μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική, εάν η λειτουργία του γίνεται με βάση όρους και προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την ευζωία των αδέσποτων και φυσικά από το πόσο επιτυχημένο είναι το πρόγραμμα των υιοθεσιών τους, ώστε να βρίσκουν ένα φιλόξενο σπίτι και να μην επανεντάσσονται ξανά ως αδέσποτα. 

Το ενθαρρυντικό είναι, ότι πολλοί συμπολίτες εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για υιοθεσία αδέσποτων που έχουν στειρωθεί από το καταφύγιο του δήμου Ιωαννιτών, στο οποίο φιλοξενούνται 45 ζώα και σε μηνιαία βάση πραγματοποιούνται περίπου 40 στειρώσεις και δεκάδες επανεντάξεις.

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχει ενταχθεί το έργο επέκτασης του καταφυγίου το οποίο συμπεριλαμβάνει ακόμη, προμήθεια οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού με συνολικό προϋπολογισμό 362.000 ευρώ.

Μέσω του προγράμματος μεταξύ άλλων θα επεκταθεί το υπάρχον κτίριο εμβαδού 175,00τ.μ για την δημιουργία νέων κελιών φιλοξενίας ζώων, θα γίνει προμήθεια ημιφορτηγών και τρέιλερ για μεταφορά ζώων, καθώς και ηλεκτρογεννήτριας πετρελαίου για την προστασία του καταφυγίου από διακοπές ρεύματος (λειτουργία ψυγείου φαρμάκων, εμβολίων των ζώων κ.λπ). Παράλληλα θα γίνει εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται η πρόσληψη δύο μονίμων κτηνιάτρων εντός του 2021 για την ολοκληρωμένη λειτουργία του καταφυγίου.

 

Παράδοση – παραλαβή

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε για το τυπικό της υπόθεσης, η παράδοση – παραλαβή από τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά στον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσόλη, ο οποίος ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος για την λειτουργία του καταφυγίου.

Παρών στη διαδικασία και ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Ζωγράφος που στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του καταφυγίου.

Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του καταφυγίου, αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα το καταφύγιο να βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά στη συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων, την καθαριότητα του χώρου και την φροντίδα των ζώων.

Οι εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος του καταφυγίου συντηρήθηκαν πρόσφατα με εθελοντική εργασία της εργολάβου που ανέλαβε το έργο της ευζωίας και με την συνδρομή του εργοταξίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά τα αδέσποτα ζώα στο καταφύγιο αυξάνονται στην περιοχή μας, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες τους, τα εγκαταλείπουν στην πόλη, στο χώρο του πανεπιστημίου και του ΠΓΝΙ και εντός και εκτός του καταφυγίου χωρίς καμία συνεννόηση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ