Επικαιρότητα

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν την Πρωτομαγιά

Off

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά σωματεία προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή των εργαζομένων όλου του κόσμου, την Πρωτομαγιά.
«Εκατόν είκοσι εννιά χρόνια μετά την Πρωτομαγιά  του Σικάγου του 1886 η Εργατική τάξη σ’ ολόκληρο τον κόσμο και την πατρίδα μας τιμά τη μέρα αυτή αγωνιστικά», αναφέρει στο κάλεσμά της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους νέους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 1η Μάη. 
«Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια», τονίζεται στο κάλεσμα για την εκδήλωση που θα γίνει στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο  Ιωαννίνων (Αβέρωφ και Γ. Ελιγιά).
«Όλα τα δικαιώματά μας και συνολικά το εργατικό δίκαιο δεν μας χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας. Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι στις επάλξεις καλώντας τους στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
του Π.Α.ΜΕ.  στις 9:30 έξω από το δημαρχείο την Παρασκευή απεύθυναν μέλη του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι συλλόγων. 
«Ο αγώνας, για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα, για την εργατική τάξη.
Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες, αναφέρει στο δικό του κάλεσμα το ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής).
«Αυτή την Πρωτομαγιά, στην πρώτη γραμμή της μάχης, είναι η ανατροπή των μνημονικών μέτρων, η αταλάντευτη μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων, η πάλη για την ανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, η πλήρης επαναφορά του θεσμού των ΣΣΕ, η επιβίωση των άνεργων, ο έλεγχος και η αποτροπή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η επαναφορά των διωχθέντων υπαλλήλων στο δημόσιο. Επιπλέον, σε κορυφαίο αίτημα πάλης των εργαζομένων, αναδεικνύεται η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, πολύ περισσότερο τη στιγμή που τα σενάρια της παραπέρα μείωσης των συντάξεων μπαίνουν επιτακτικά από τους πιστωτές», προσθέτει το ΜΕΤΑ.
«Η μεγαλύτερη αξιοπρέπεια είναι η συμμετοχή στον αγώνα. Μαζί με όσους πλήττονται από αυτήν την πολιτική, γιατί ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα χάσει ο καθένας μόνος του. Δε χαρίζεται τίποτα στον κόσμο της εργασίας. Εμείς οι ίδιοι, χωρίς  φόβο και εναποθέσεις ελπίδων σε «σωτήρες» πρέπει να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες, να αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν και είναι η Εργατική Πρωτομαγιά, δεν είναι μέρα μνήμης αλλά κάλεσμα αγώνα», αναφέρει από τη μεριά της η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα».

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου