Επικαιρότητα

Σχεδιασμός για ανοιχτά σχολεία τη Δευτέρα

Off

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας εργάζεται ώστε τη Δευτέρα να ανοίξουν ξανά τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία.

Κι αυτό προκύπτει από την ανανέωση της δημοσιοποίησης της απόφασης του χτες με ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών κι ότι έχει εκδοθεί ήδη η σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία σήμερα Παρασκευή.

Επίσης σήμερα, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Βέβαια, η λειτουργία των σχολείων όπως και η αναστολή άλλων μέτρων περιορισμού εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας για αυτό και δεν έλειψαν χτες δηλώσεις υπουργών για την πιθανότητα νέων μέτρων σε περίπτωση άλλων δεδομένων.

 

Δωρεάν έλεγχοι

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσαν χτες τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Παιδείας Υγείας και Εθνικής Άμυνας, μπήκε σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου Covid-19 για εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου για εκπαιδευτικούς https:// edu.testing.gov.gr/, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για σήμερα Παρασκευή.

Η σύμπραξη των τεσσάρων Υπουργείων στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον. Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

 

Στο Χατζηκώστα

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη δυνατότητα ελέγχων τονίζεται ότι παρατείνεται επ΄ αόριστον η λήψη δειγμάτων από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Ο έλεγχος είναι δωρεάν και μπορούν να προσέρχονται όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες που το επιθυμούν, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί ενόψει της έναρξης των μαθημάτων. Λήψεις δειγμάτων θα γίνονται καθημερινά (και την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιανουάριου) κατά τις ώρες 8.30 π.μ. έως 3 μ.μ.. Για τη διενέργεια  των τεστ είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ (βλ. και σελίδα 10).

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου