Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 12:33
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2021
Αθλητικά

Δύσκολη χρονιά, αλλά και με έργα αναβάθμισης

Off

Απολογισμό του 2020 για το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων κάνει η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και να εφαρμόζει πιστά τα συνεχώς μεταβαλλόμενα προπονητικά και αγωνιστικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Όπως αναφέρει: «Τα ελάχιστα μεμονωμένα κρούσματα Covid-19 αθλητών που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Νέου Κλειστού αντιμετωπίστηκαν βάσει πρωτοκόλλων ΕΟΔΥ. Όλα τα αυστηρά μέτρα προστασίας τηρήθηκαν πιστά, τόσο από το προσωπικό του γηπέδου όσο και από τους συλλόγους, με αποτέλεσμα να μην διαδοθεί ο ιός μεταξύ των αθλητών των συλλόγων».

 

Αναβάθμιση

Η δύσκολη αυτή χρονιά ωστόσο, δεν εμπόδισε την Επιτροπή Λειτουργίας να υλοποιήσει τα σχέδιά αναβάθμισης της εγκατάστασης που είχε προγραμματίσει για το 2020.

Όπως τονίζεται, σημαντική συμβολή σε αυτό είχε για ακόμη μία φορά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλες τις προτάσεις της Επιτροπής Λειτουργίας και απέδειξε ξανά πως στηρίζει με πράξεις την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών στην πόλη.   

Συνοπτικά οι κυριότερες παρεμβάσεις – αναβαθμίσεις που έγιναν στο Νέο Κλειστό το 2020 ήταν οι εξής:

– Ανακατασκευάστηκε το αποδυτήριο των διαιτητών προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει τρεις (3) διαιτητές ανά αγώνα.

– Τροποποιήθηκαν τα δύο μεγαλύτερα αποδυτήρια της εγκατάστασης ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν αθλητές ΑμεΑ.

– Αντικαταστάθηκαν όλα τα φωτιστικά παλιάς τεχνολογίας με φωτιστικά τεχνολογίας Led.

– Αντικαταστάθηκε ο ηλεκτρονικός πίνακας του σκορ με μεγαλύτερο και περισσότερων δυνατοτήτων πίνακα. Ο παλιός ηλεκτρονικός πίνακας παραδόθηκε στον Δήμο Ζίτσας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο που πρόκειται να κατασκευάσει.

–  Διαγραμμίσθηκε ο εξωτερικός χώρος στάθμευσης, ο οποίος πλέον απαριθμεί 97 θέσεις οχημάτων, επτά (7) θέσεις οχημάτων ΑμεΑ, δυο (2) θέσεις λεωφορείων, καθώς και θέσεις για μοτοσυκλέτες και ποδήλατα.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, «η άψογη συνεργασία με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και τον Πρόεδρό της, Παντελή Κολόκα, απέδωσε τα μέγιστα στην από κοινού αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων λειτουργίας και στην δρομολόγηση ενεργειών για την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων», όπως αναφέρεται,

Το 2020 για το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο δεν ήταν μόνο δύσκολο, ήταν και… ευχάριστο, αλλά και αισιόδοξο και αυτό γιατί, για πρώτη φορά επιλέχθηκε η αθλητική εγκατάσταση από μία τόσο μεγάλη ομάδα, την ομάδα της ΑΕΚ, για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της και για πρώτη φορά έγινε φιλικός αγώνας ανδρών ομάδων Basket League, μεταξύ του «εξάστερου» Παναθηναϊκού και του ιστορικού Ηρακλή. 

«Αποδείχθηκε πως όταν οι υγιείς δυνάμεις του μπάσκετ και του αθλητισμού συνεργάζονται, μόνο θετικά μπορούν να είναι τα αποτελέσματα τόσο για τον ίδιο τον αθλητισμό όσο και για την πόλη» καταλήγει η Επιτροπή τονίζοντας: «Αντιλαμβάνεται εύκολα λοιπόν κανείς, πόσα ακόμα περισσότερα πράγματα μπορούν να γίνουν στην πόλη μας όταν η πρωτεύουσα της Ηπείρου αποκτήσει και το αναγκαίο και πολυπόθητο «Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο».

 

 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου