Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 03:36
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

10 μήνες πέρασαν χωρίς μέτρα για τα σχολεία

Off

Για μία επιστροφή στο σχολείο, που γίνεται με δυσμενείς όρους και σε απροσδιόριστες συνθήκες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κάνει λόγο η Ένωση Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Παρότι έχουν περάσει 10 και πλέον μήνες από την έναρξη της πανδημίας και ενώ υπήρξαν δύο διαστήματα, στα οποία υπήρχε ο χρόνος για να ληφθούν επιπλέον μέτρα, και συγκεκριμένα το καλοκαίρι, αλλά και από τον Νοέμβριο που ανεστάλη η λειτουργία των σχολίων, εντούτοις όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων Τάσος Τόκας, η κυβέρνηση με αποκλειστική της ευθύνη δεν έκανε ούτε καν τα αυτονόητα. 

Επανέλαβε έτσι, τα διαχρονικά αιτήματα που εκφράζουν ταυτόχρονα και την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα, όπως όμως και τους γονείς, τα οποία συνοψίζονται σε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργαζόμενων για την καθαριότητα, αλλά και σε συνεχή δειγματοληπτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

 

Τα τεστ

Στο σημείο των τεστ ωστόσο, η Ένωση Γονέων Μαθητών, τάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας που με ανακοίνωσή του ζητά, να γίνονται rapid test στις σχολικές μονάδες από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη μειωμένη προσέλευση των εκπαιδευτικών στα rapid που διενεργήθηκαν αποκλειστικά για αυτούς στο νοσοκομείο Χατζηκώστα το σαββατοκύριακο, ο κ. Τόκας τόνισε, ότι μετά από μία μακρά περίοδο εγκλεισμού και με το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, να είναι ιδιαίτερα χαμηλό, η επιλογή της χρονικής στιγμής για τη διενέργεια των τεστ ήταν άκαιρη και άτοπη.

«Θεωρούμε, ότι τα τεστ πρέπει να γίνονται περιοδικά, σε κάθε σχολική μονάδα από τον ΕΟΔΥ και μόλις εντοπίζεται κάποιο κρούσμα, να απομονώνεται, χωρίς να έρχεται σε επαφή με την υπόλοιπη κοινότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τόκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ