Επικαιρότητα

Πρώτη μέρα… ξανά στο σχολείο

Off

Σχολικές τσάντες, ομπρέλες και μάσκες ήταν τα βασικά αξεσουάρ των παιδιών του νηπιαγωγείου και των μαθητών του δημοτικού, που επέστρεψαν το πρωί στις τάξεις, δύο μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Στα Γιάννενα, η επιστροφή στο σχολείο ήταν δύσκολη, λόγω της καταρρακτώδους βροχής την ώρα της προσέλευσης, που έγινε σε δύο διαφορετικά στάδια για τους μαθητές των δημοτικών, με τους μισούς να προσέρχονται στις 08.10 και τους άλλους μισούς στις 08.20. Αντίστοιχα και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 13.10 και στις 13.20. 

Στο σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, το μεγαλύτερο των Ιωαννίνων, η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις άγγιξε το απόλυτο, με τους γονείς σε δηλώσεις τους στην κάμερα του ITV, να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το εάν έπρεπε ή όχι, να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. 

Οι περισσότεροι γονείς στέκονται θετικά απέναντι στην επιστροφή των μαθητών στο σχολείο και για παιδαγωγικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, χωρίς να λείπουν και τα παράπονα για την τηλεκπαίδευση. Υπήρξαν και εκείνοι ωστόσο που εμφανίστηκαν διστακτικοί και επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας, ότι η εποχή, λόγω της έξαρσης των ιώσεων, ίσως δεν είναι η πλέον κατάλληλη για να ξαναμπούν τα παιδιά στις τάξεις και πως θα έπρεπε να παραταθεί η διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης για κάποιες εβδομάδες ακόμη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου