Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 10:16
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Μικρή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα τεστ

Off

Ποσοστό που μετά βίας προσεγγίζει το 20% επί του συνόλου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΠΕ Ιωαννίνων προσήλθε το σαββατοκύριακο για rapid test στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, ενόψει της επανέναρξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

71 εκπαιδευτικοί το Σάββατο και 142 την Κυριακή αντίστοιχα ήταν ο αριθμός όσων προσήλθαν στο Χατζηκώστα για να υποβληθούν σε τεστ. Ένα αριθμός δηλαδή 243 εκπαιδευτικών σε σύνολο 1110 περίπου εκπαιδευτικών, που προφανώς δε μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικός και υπολείπεται σημαντικά της επιθυμητής από όλους, επίτευξης ενός ικανού αριθμού τεστ, για τη διαμόρφωση μίας όσο το δυνατόν πιο ασφαλούς λειτουργίας.

 

Μαζική προσέλευση 

στον ΟΚΠΑΠΑ

Η εικόνα των εκπαιδευτικών πάντως ήρθε σε αντίθεση με την αντίστοιχη του προσωπικού στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ, όπου στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο από κλιμάκια των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ, προσήλθαν 186 άτομα, με τα τεστ να είναι αρνητικά στο σύνολό τους. Ο ΟΚΠΑΠΑ με ανακοίνωσή του εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία προς τον ΕΟΔΥ, την περιφέρεια Ηπείρου και την 6η ΥΠΕ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου