Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 08:48
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2021
Ήπειρος

Ζημιές σε 25 σπίτια… από ανεμοστρόβιλο

Off

Τουλάχιστον 25 σπίτια σε Μελισσουργούς και Θεοδώριανα αντίστοιχα υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή των Κεντρικών Τζουμέρκων τη Δευτέρα, ξηλώνοντας τις στέγες σπιτιών και σταβλικών εγκαταστάσεων. 

Η νύχτα της Δευτέρας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τους κατοίκους των δύο κοινοτήτων, αφού οι ριπές του ανέμου ήταν συνεχείς και με μεγάλη ένταση, ενώ και οι ίδιοι φοβόταν να ξαναμπούν στα σπίτια τους. Τα φαινόμενα εκτονώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και από νωρίς το πρωί άρχισε η καταγραφή των ζημιών από συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και από κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στους Μελισσουργούς επίσης ένα μεγάλο κλαδί του αιωνόβιου πλατάνου στην πλατεία του χωριού αποκολλήθηκε και παρέσυρε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης που επίσης αποκαταστάθηκε προς το μεσημέρι της Τρίτης, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς.

 

Το ποτάμι

Η μεγάλη ανησυχία πάντως στην Άρτα σχετίζεται με τις τεράστιες ποσότητες των υδάτων που «κατεβάζει» ο Άραχθος, με το φράγμα της ΔΕΗ στο Πουρνάρι, να εκτονώνει ποσότητες που φτάνουν τα 500 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο. Οι μνήμες άλλωστε από τις πλημμύρες του 2015 στον κάμπο της Άρτας είναι ακόμη νωπές και πολλές πληγές ακόμη δεν έχουν κλείσει. Έτσι, κανείς δε θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο επανάληψης του ίδιου φαινομένου, αν και από τότε μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Ψαθάς έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του κάμπου της Άρτας.Τ

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ