Επικαιρότητα

Από τα Γιάννενα στην κορυφή του Υπερταμείου

Off

Ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, αναγνωρισμένο στέλεχος της επιχειρηματικής αγοράς, αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας

Από τα Γιάννενα στην κορυφή του Υπεραταμείου. Τη νέα σύνθεση τού διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), με ισχύ από τις 16 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ.

Ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, που γεννήθηκε κα μεγάλωσε στα Γιάννενα, αναλαμβάνει ως μη εκτελεστικό μέλος, πρόεδρος του ΔΣ. Τα άλλα στελέχη είναι οι: 

– Γρηγόρης Δημητριάδης, εκτελεστικό μέλος, διευθύνων σύμβουλος

– Στέφανος Γιουρέλης, εκτελεστικό μέλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος

– Ηρώ Αθανασίου, μη εκτελεστικό μέλος

– Μάρκος Βερέμης, μη εκτελεστικό μέλος

– Τζιοβάννα Καμπούρη, μη εκτελεστικό μέλος

– Θύμιος Κυριακόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος

– Σπύρος Λορεντζιάδης, μη εκτελεστικό μέλος

– Μαρίνα Νιφόρου, μη εκτελεστικό μέλος.

Παράλληλα, το Εποπτικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ., επ' ευκαιρία της λήξης της θητεία τους, τον πρόεδρο Γιώργο Διαμαντόπουλο, τη διευθύνουσα σύμβουλο Ράνια Αικατερινάρη και τα μη εκτελεστικά μέλη Αλίκη Γρηγοριάδη και Θέμη Κουβαράκη.

 

Ο νέος Πρόεδρος

Ο νέος πρόεδρος Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, είχε προηγουμένως διοριστεί μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ τον Φεβρουάριο 2020 και είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων και της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων. 

Ο κ. Δερδεμέζης είναι έμπειρο ανώτατο στέλεχος, με σημαντική εμπειρία άνω των 20 ετών στις αναδυόμενες αγορές και σε σύνθετα διεθνή περιβάλλοντα καθώς και στην ηγεσία αλλαγών. Η πιο πρόσφατη θέση του ήταν αυτή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και του εκτελεστικού διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ Cement. Περαιτέρω, έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων θυγατρικών του Ομίλου TΙΤΑΝ Cement στην Ευρώπη και στον τραπεζικό τομέα στο εξωτερικό. 

Οι τομείς εξειδίκευσής του είναι η διαχείριση χαρτοφυλακίου και λειτουργιών, ο εταιρικός μετασχηματισμός και η εταιρική διακυβέρνηση. 

Είναι Χημικός Μηχανικός πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Pennsylvania State University. Επίσης, διαθέτει τίτλο MBA από το ALBA Graduate Business School και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια διοίκηση από το Harvard University, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το International Directors Program (IDP and Board Accreditation) του INSEAD.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ