Πολιτισμός

«Οι Αφηγητές» το αφιέρωμα στο ελληνικό animation

Off

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στο ελληνικό animation από την Τηλεόραση της Βουλής, με την προβολή της συλλογής «Οι Αφηγητές».

Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων (ASIFA Hellas) και στο πλαίσιο της δράσης «75 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων». 

Χτες τα μεσάνυχτα και σε επανάληψη σήμερα Σάββατο στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα προβάλλει στη ζώνη «Μικροκύματα» ταινίες Ελλήνων δημιουργών κινουμένων σχεδίων που διηγούνται με πρωτότυπο τρόπο σύγχρονες ιστορίες και παραμύθια για μεγάλους. 

Από τον απολαυστικό «Νόμο της Βαρύτητας» του Σπύρου Ρασιδάκη και τη βραβευμένη στα Βραβεία Lumen «Αποδημία» της Κατερίνας Αθανασοπούλου μέχρι το «Man in a Box» του Ηλία Παπασταματίου, οι μικρού μήκους ταινίες που περιλαμβάνονται στην ωριαία ανθολογία «Οι Αφηγητές» είναι μικρά αριστουργήματα. 

Κεντρική θέση στην ανθολογία έχει η «Πηγή της Νιότης» του Παναγιώτη Ράππα, εμπνευσμένο εικαστικό παραμύθι πάνω σε μια ιστορία του ελληνικής καταγωγής εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας Λευκάδιου Χερν και με μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. 

Αναλυτικά οι ταινίες που περιλαμβάνονται στην ωριαία ανθολογία «Οι Αφηγητές» είναι οι εξής: BIRTH, Δημήτρης Ταμπάκης, 2012, Ο Νόμος της Βαρύτητας, Σπύρος Ρασιδάκης, 2002, Η Πηγή της Νιότης, Παναγιώτης Ράππας, 2011, Deconstruction, Σπύρος Πανταζής, 2011, Γιατί Απλά δε με Βλέπεις, Ελένη Τωμαδάκη, 2012, Αποδημία, Κατερίνα Αθανασοπούλου, 2012, Man in a Box, Ηλίας Παπασταματίου, 2012, Ίππος, Θανάσης Ράδολγου, 2013, Head Hunter, Χρήστος Παπανδρεόπουλος, 2013, A Portrait, Αριστοτέλης Μαραγκός, 2014, Drag me: An Urban Music Tale, Νίκος Κέλλης, 2014.

Η συνέχεια του αφιερώματος θα δοθεί στις 22 Ιανουαρίου με τη συλλογή «Βραβεία Στράτος Στασινός» ενώ οι υπόλοιπες δύο συλλογές που θα ακολουθήσουν είναι: «Πειραματιστές» στις 29/1 και «Ταλαντούχες Δημιουργοί» στις 5/2. 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου