Επικαιρότητα

Αυξημένη μοριοδότηση εντοπιότητας για προσλήψεις

Off

Θετικό αποτύπωμα είχε η παρέμβαση της Βουλευτού Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα για την αυξημένη μοριοδότηση της εντοπιότητας στις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη υπαλλήλων σε δήμους με ιδιαίτερα δυσμενή γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Η απάντηση επί του σχετικού αιτήματός της ήρθε από το Υπουργείο Εσωτερικών, με το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, υιοθετώντας την επιπλέον μοριοδότηση των μονίμων κατοίκων μιας περιοχής που ανήκει στο πλέγμα των περιοχών με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αρκεί να βεβαιώνεται η μόνιμη κατοικία βάσει φορολογικής δήλωσης.

Οι προσληφθέντες που συμμετέχουν σε γραπτό διαγωνισμό και μοριοδοτούνται, θα έχουν την υποχρέωση 10ετούς θητείας στις εν λόγω θέσεις. Ο Νομός Ιωαννίνων ανήκει σ’ εκείνους για τους οποίους θα ισχύσει η σχετική διάταξη με την κ. Κεφάλα  να δηλώνει την ικανοποίηση της καθώς η εξέλιξη αυτή έρχεται ταυτόχρονα να λειτουργήσει ενισχυτικά και υποστηρικτικά, όχι μόνο για την κάλυψη κενών θέσεων σε δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και για τις ίδιες τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές που ερημώνουν λόγω των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ