Επικαιρότητα

Προέκυψε δέσμευση, αναζητείται χρονοδιάγραμμα

Off

Ο Δήμος Ιωαννιτών επιβεβαιώνει το θετικό πνεύμα για τη μεταφορά του Κλειστού από το Ελληνικό στα Γιάννενα, κατά τα συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης

Υπουργική δέσμευση για τη μεταφορά του Κλειστού από το Ελληνικό στα Γιάννενα και χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες. Αυτό προκύπτει ότι είναι ένα από τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε Περιφερειάρχης και Δήμαρχος με τον Υπουργό Ανάπτυξης την Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ της «Ε» για την ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν.

 

Οι συναντήσεις 

Όπως ανακοίνωσε χτες ο Δήμος, με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παρόντος και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα σύμφωνα με την ανακοίνωση και συζητήθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα όπως και η ανάγκη λήψης μέτρων και κινήτρων τόσο κατά το διάστημα που η χώρα τελεί σε καθεστώς απαγορευτικών μέτρων όσο και όταν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προϋπόθεση ώστε η περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου να επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, σημειώνεται.

Επιπλέον αναφέρεται ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την μεταφορά του Κλειστού της ξιφασκίας από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα προκειμένου να καλυφθούν αθλητικές ανάγκες της περιοχής.

Ο Υπουργός, τονίζεται «δεσμεύτηκε ότι το θέμα της παραχώρησης και της μεταφοράς θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες».

 

Πρόβλημα με απαλλοτριώσεις 

Ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκαν ακόμα με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή με τον οποίο συζήτησαν, όπως αναφέρεται «τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, λόγω της έλλειψης δυνατότητας να γίνουν τα δικαστήρια και να καθοριστεί τιμή μονάδας για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις».

Στο Δήμο Ιωαννιτών εξ αιτίας αυτού του γεγονότος «έχει προκληθεί μεγάλη καθυστέρηση στην δημοπράτηση του δακτυλίου (Βογιάννου- Πανηπειρωτικό). Ο δήμαρχος ζήτησε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που καταγράφεται και σε άλλες περιπτώσεις, με νομοθετική ρύθμιση, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Υπουργός πως θα γίνει άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου. 

 

Ερωτήματα Επιμελητηρίου 

Στο μεταξύ, αυστηρή κριτική για την έλλειψη διαλόγου πάνω στα προβλήματα της αγοράς ασκεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου με αφορμή τις συναντήσεις.

«Δεν θα μπορούσαμε να μην χαιρετίσουμε την «προσπάθεια» του Περιφερειάρχη κ.Αλ. Καχριμάνη και του Δημάρχου κ. Μ. Ελισάφ να συναντηθούν με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη και για θέματα που μας αφορούν, αλλά…

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που ζήτησαν να συζητήσουν με τους επίσημους φορείς της Επιχειρηματικότητας; Πότε με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καθώς και με τα αντίστοιχα της Ηπείρου; 

Πότε ακριβώς η δημοτική αρχή συζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο, τις προτάσεις μας με την παρουσία της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων όπως είχαμε αιτηθεί από τον περασμένο Μάιο και δεν το γνωρίζουμε;

Με ποια ακριβώς ατζέντα για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας προσπάθησαν να μας στηρίξουν, εφόσον από εμάς δεν ζητήθηκε ποτέ να τους παραδώσουμε αντίστοιχη αιτημάτων και προβλημάτων;», τονίζει στη δήλωσή του,

Αλήθεια, θυμήθηκαν να συζητήσουν με τον αρμόδιο Υπουργό το αίτημα-πρόταση και  σχέδιο  του ΠΕΣΗ για το άνοιγμα με μέτρα και πρωτόκολλα των επιχειρήσεων στην Ήπειρο καθώς  και το πλήθος των επιστολών μας που είχε στα χέρια του ο αρμόδιος Υπουργός; Είναι εύλογα τα  ερωτήματα που προκύπτουν μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης τους και αν δεν υπάρχουν ανάλογες και συγκεκριμένες απαντήσεις, θα ήταν προτιμότερο ο κάθε ένας να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του και όχι με την τέχνη της επικοινωνίας», αναφέρει ο κ. Δημητρίου

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ