Επικαιρότητα

Περιπολίες για την λαθραλιεία στη λίμνη

Off

Με την πρώτη πλωτή περιπολία στη λίμνη Παμβώτιδα, συνεχίστηκε η συντονισμένη προσπάθεια των φορέων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λαθραλιείας την περίοδο της καθολικής απαγόρευσης του ψαρέματος μέχρι το τέλος Μαΐου.
Η μέχρι στιγμής συνεργασία των υπηρεσιών και φορέων εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ σε μία από τις περιπολίες εντοπίστηκαν και τρία άτομα σε περιοχή των Λογγάδων να ψαρεύουν χρησιμοποιώντας καμάκι. Και οι τρεις απομακρύνθηκαν όταν είδαν τους φύλακες του Φορέα να πλησιάζουν, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος του Α.Σ Ερασιτεχνών Αλιέων Κ. Φρίγκας, στους επόμενους ελέγχους, το κλιμάκιο θα συνοδεύεται και από αστυνομικό, ώστε να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία της σύλληψης και της κατάσχεσης των εργαλείων αλιείας, αλλά και των πιθανών αλιευμάτων.
Οι περιπολίες μάλιστα στη λίμνη Παμβώτιδα θα γίνονται και τις νυχτερινές ώρες.
Παράλληλα, ο κ. Φρίγκας τόνισε, ότι σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έγιναν ήδη οι πρώτες περιπολίες για την επιτήρηση στον ποταμό Άραχθο, ενώ οι ερασιτέχνες αλιείς έχουν ζητήσει τη θεσμική παρέμβαση, ώστε οι θηροφύλακες να έχουν αρμοδιότητες και καθήκοντα φύλαξης στα υδάτινα οικοσυστήματα. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου