Ήπειρος

Έρχονται δύο νέοι βρεφονηπιακοί

Off

Δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο δήμο Ιωαννιτών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε μία προσπάθεια του ΟΚΠΑΠΑ, να αντιμετωπίσει τον αυξημένο αριθμό αιτημάτων φιλοξενίας βρεφών και νηπίων. 
Οι δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν σε Ανατολή και Μέλανδρα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο Φ. Τσουμάνη η διαδικασία για την ένταξη του ΟΚΠΑΠΑ σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στο σύνολο της πόλης.
Εκτός όμως από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο ΟΚΠΑΠΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επέκταση των αγροτεμαχίων για τους δημοτικούς λαχανόκηπους, με 150 νέα αγροτεμάχια, ενώ στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑΒΙ θα λειτουργήσει σύντομα και Δημοτικό Οδοντιατρείο, μετά το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό Φαρμακείο.
Μέχρι το τέλος του μήνα επίσης σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις  και δωρεάν ιατρικοί έλεγχο σε παιδιά.
Συγκεκριμένα από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, σε συνεργασία με «το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις και δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά (έλεγχος: οδοντιατρικός, παιδιατρικός, οφθαλμολογικός, ΩΡΛ). Στις 27 Μαΐου και σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για την φλεβική θρόμβωση.  

Ψυχική Υγεία 
και Τρίτη Ηλικία
Στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεών του, ο ΟΚΠΑΠΑ διοργανώνει αύριο Τετάρτη στις 19.00 στη ΖΠΑ ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία και Τρίτη Ηλικία – Προβλήματα κατάθλιψης, διαταραχές μνήμης, άνοια».
Ομιλητές θα είναι οι: 
-Σκαπινάκης Πέτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
-Γιαννόπουλος Σωτήρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
-Τσούκη Στεφανία, Κοινωνιολόγος στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του ΟΚΠΑΠΑ.
Σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης και ο Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πέτρος Σκαπινάκης αναφέρθηκαν  στην ημερίδα, λέγοντας ότι θα αποτελέσει την έναρξη ενός ολοκληρωμένου  προγράμματος για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας στους ηλικιωμένους.
Ο κ. Σκαπινάκης τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό το ότι ο ΟΚΠΑΠΑ ασχολείται με αν σοβαρό θέμα που δεν το αγγίζουμε συχνά» κι αυτό γιατί– όπως είπε- «δυστυχώς θεωρούμε αναμενόμενα, ως φυσικό επακόλουθο του γήρατος, τα προβλήματα ψυχικής υγείας στην τρίτη ηλικία και δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα σωματικά προβλήματα».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σκαπινάκη, αυτή δεν είναι η επιστημονική άποψη. «Υπάρχουν προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η διαταραχές μνήμης, η άνοια, που μπορούμε να τα προλάβουμε, να τα εντοπίσουμε, να τα θεραπεύσουμε. Αν παραμείνουν οδηγούν σε έκπτωση της ποιότητας ζωής και σε αυτή την  ηλικία η ποιότητα ζωής είναι από τα σημαντικότερα που μπορούμε να εξασφαλίσουμε». 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ