Επικαιρότητα

Παραδίδουν μαθήματα συνέπειας οι ηλικιωμένοι

Off

Συνοδευόμενοι από τα παιδιά ή τα εγγόνια τους, δεκάδες ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών, άρχισαν να προσέρχονται από το νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων, για την 1η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

Όπως και στα νοσοκομεία από το περασμένο Σάββατο, όταν και ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό, έτσι και στο ΚΥ, τουλάχιστον μέχρι αργά το μεσημέρι δεν είχε ακυρωθεί ούτε ένα ραντεβού, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες να παραδίδουν μαθήματα συνέπειας και υπευθυνότητας σε όλους. 

Κάποιοι μάλιστα από εκείνους που εμβολιάστηκαν πρώτοι κατά τη χθεσινή ημέρα στο ΚΥ μίλησαν με χαρά και ικανοποίηση στην κάμερα του ITV, για το εμβόλιο, αναφερόμενοι και στην ανάγκη να το κάνουν όλοι οι πολίτες και αφετέρου στην ευκαιρία που θα δοθεί στους ίδιους να αισθανθούν και πάλι ελεύθεροι και να κυκλοφορούν χωρίς τα σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Παρών από νωρίς το πρωί στο Κ.Υ Ιωαννίνων, ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος, που μαζί με τον διευθυντή του Κέντρου Κωνσταντίνο Φώτο επέβλεπαν τη διαδικασία και σε δηλώσεις τους ανέφεραν, ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. 

«Είναι ενθαρρυντική η εικόνα που έχουμε από την προσέλευση καθώς δεν έχει ακυρωθεί κάποιο ραντεβού και ελπίζουμε και στην πορεία, ο αλγόριθμος του υπ. Υγείας για τους εμβολιασμούς να αποδώσει και να αντιμετωπίσουμε το συντομότερο δυνατό, την πανδημία», ανέφερε ο κ. Νικόπουλος.

 

Καθημερινά, αλλά 

με λίγο προσωπικό

Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί, όπως σημείωσε ο κ. Φώτος, όλες τις ημέρες της εβδομάδας πλην Κυριακής από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ωστόσο είναι απαραίτητη η ενίσχυσή του με προσωπικό, με τον κ. Νικόπουλο, να τονίζει, ότι η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το υπ. Υγείας εξετάσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να ενισχυθεί ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού.

«Υπάρχει η βούληση και η οδηγία από το υπουργείο να καλύψουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού και σε χωροταξικό επίπεδο. Όταν θα λειτουργήσουν και τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας ως εμβολιαστικά κέντρα θα είμαστε σε θέση να δούμε τι χρειάζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και εφόσον κριθεί απαραίτητο να μετακινήσουμε και προσωπικό», κατέληξε ο κ. Νικόπουλος.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ