Επικαιρότητα

Καλύτερη επιλογή η πρόσκληση προς τους εργολήπτες

Off

Να αποφεύγεται στο μέτρο του δυνατού η διαδικασία που οδηγεί στις απευθείας αναθέσεις, για την εκτέλεση έργων που αναφέρονται ως έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση ζημιών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, ζητά από την περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά το περιφερειακό τμήμα Ηπείρου της ΠΕΔΜΕΔΕ. 

Με επιστολή του προς την περιφέρεια Ηπείρου και εννέα συνολικά δήμους της Ηπείρου, το περιφερειακό τμήμα, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Γ. Ντάτσης απευθύνει έκκληση, ώστε να μην καταφεύγουν άμεσα και με περισσή ευκολία στη διαδικασία των έκτακτων συνθηκών, άρα στις απευθείας αναθέσεις, αλλά να απευθύνεται πρόσκληση σε έναν αριθμό εργοληπτικών επιχειρήσεων, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή. 

Αυτό άλλωστε, όπως σημείωσε, αποβαίνει προς όφελος του δημοσίου, αφού έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει το έργο σε καλύτερη τιμή ενδεχομένως από αυτήν, που θα πληρωθεί ο ανάδοχος, στον οποίο θα ανατεθεί με τη διαδικασία που ακολουθούν οι περισσότεροι ΟΤΑ.

«Εμείς κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη για την άμεση εκτέλεση των εργασιών, όμως επειδή στην περιοχή μας υπάρχουν πιστοποιημένες εργοληπτικές επιχειρήσεις που μπορούν να εκτελέσουν με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και την ασφάλεια οποιοδήποτε έργο, είναι αναγκαίο οι φορείς υλοποίησης, να προσκαλούν ικανό αριθμό επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού. Η πρακτική αυτή δεν επηρεάζει το χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών και παράλληλα λειτουργεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος», ανέφερε ο κ. Ντάτσης. 

Το περιφερειακό τμήμα της ΠΕΔΜΕΔΕ στην επιστολή του τονίζει, πως η προσφυγή στη διαδικασία του άρθρου 32 (διαδικασία απευθείας αναθέσεων) θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και η συντριπτική πλειονότητα των έργων να ανατίθενται με ανοιχτούς διαγωνισμούς. «Έτσι, θα ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των εργοληπτικών επιχειρήσεων και θα διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον στην ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που ζούμε», καταλήγει η επιστολή του περιφερειακού τμήματος της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου