Επικαιρότητα

Λόγω εκτάκτων αναγκών η ανάθεση για τη λυματολάσπη

Off

Λόγους έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των συνθηκών που δημιούργησαν ταυτόχρονα οι καιρικές συνθήκες και η πανδημία από τη μία και η καθυστέρηση στην έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, επικαλέστηκε το ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, που με απόφασή του, ενέκρινε την απευθείας ανάθεση της μεταφοράς ποσότητας λυματολάσπης από το βιολογικό καθαρισμό. 

Η απόφαση αυτή στο τέλος του Δεκεμβρίου υπαγορεύτηκε από τις άσχημες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, και την ανάγκη για την απομάκρυνση της λυματολάσπης, που παρότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και έχει αναδειχθεί ανάδοχος, επί της ουσίας δεν έχει ξεκινήσει, αφού δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι έκτακτες αυτές συνθήκες οδήγησαν στην απόφαση της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία ανάδοχο και του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την απομάκρυνση του συνόλου της λυματολάσπης, μίας ποσότητας 600 τόνων, στην τιμή των 33 ευρώ ανά τόνο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο σκεπτικό κυρίως όμως στην έκτακτη συνθήκη που υπάρχει στο χώρο, για την οποία χρειάστηκε να ληφθεί η εν λόγω απόφαση. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Στεφ. Μάντζιος ψήφισε μεν θετικά, με την επισήμανση, ότι η συγκεκριμένη θα πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση που θα απαιτηθεί να γίνει απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας μεταφοράς της λυματολάσπης. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου