Επικαιρότητα

Πώς μπορούν να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται

Off

Συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που είτε μένουν κλειστές με κρατική εντολή είτε πλήττονται από την πανδημία, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, που διοργάνωσε χθες μία συμβολική κινητοποίηση με συγκέντρωση στη ΔΟΥ Ιωαννίνων και πορεία με αυτοκίνητα στη συνέχεια προς το δημαρχείο της πόλης. 

Εκτός όμως από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την κριτική σε αυτούς, ο Εμπορικός Σύλλογος χαρακτηρίζει απαράδεκτη και τη στάση των τοπικών αρχών, του δήμου Ιωαννιτών και της περιφέρειας Ηπείρου αντίστοιχα, που ενώ μπορούν να λάβουν μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων, αρνούνται να το πράξουν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Πραμαντιώτης. 

Τα αιτήματα – προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου συνοψίζονται στα εξής:

Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 

Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. 

Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου