Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Συντάσσεται με την άποψη της Συγκλήτου για απόσυρση του νομοσχεδίου

Off

Παρέμβαση για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια που φέρνει η κυβέρνηση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι «ευρύτατες αντιδράσεις συναντά η πρόθεση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει περισσότερους από 20.000 μαθητές από την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, να κλείσει πολλά Πανεπιστημιακά Τμήματα, ιδιαίτερα στην επαρχία και να επιβάλλει την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια της χώρας μας, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κ. Κεραμέως».  

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Εν μέσω πανδημίας, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή διαδικασία, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που θα δουν τα Πανεπιστήμιά τους να κλείνουν, στερώντας τη δυνατότητα φοίτησης των παιδιών κοντά στο σπίτι τους, όπως και κάθε προοπτική ανάπτυξης του τόπου, καθώς η ύπαρξη του φοιτητικού δυναμικού συνδέεται άμεσα και με πολλές οικονομικές δραστηριότητες». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ «στέκεται απέναντι σε όλες αυτές τις δυσοίωνες προοπτικές για τον τόπο μας και συντάσσεται με την άποψη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας, για την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου της Κυβέρνησης με την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Θεωρούμε ότι οι φορείς της περιοχής, που στήριξαν την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι αναγκαίο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να έχουν ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση».

«Επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται τις διογκούμενες αντιδράσεις από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προχωράει για μια ακόμη φορά στην αντισυνταγματική απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων για πάνω από 100 άτομα, εργαλειοποιώντας, απολύτως και προσχηματικά, την πανδημία» προσθέτει και συνεχίζει:

«Στην βιασύνη τους να νομοθετήσουν σύμφωνα με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους, φτιάχνουν το ένα μετά το άλλο σώματα ειδικών φρουρών, κάνοντας χιλιάδες προσλήψεις, χωρίς σαφή αξιοκρατικά κριτήρια, αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, αφού ακόμη και στον φετινό προϋπολογισμό, μειώνουν, εν μέσω πανδημίας, κατά 600 εκ. τα χρήματα για τη Δημόσια Υγεία και κατά 7% για τη Δημόσια Παιδεία. 

Γυρνάμε σε εποχές του «Σπουδαστικού της ασφάλειας» στα Πανεπιστήμια και στον άκρατο αυταρχισμό, εν μέσω διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της οικονομίας και των εργασιακών δικαιωμάτων».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως θα πάρουν μια πρώτη απάντηση από τον κοινό μαζικό αγώνα φοιτητών, μαθητών, πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και όλου του λαού, στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 28 Γενάρη. 

Η νεοφιλελεύθερη, αυταρχική Δεξιά είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι με την πανδημία βρήκε την ευκαιρία να τα διαλύσει όλα. Η απάντηση της κοινωνίας θα είναι ισχυρή και σύντομα η κυβέρνηση της ΝΔ θα βρεθεί απολύτως απομονωμένη» καταλήγει.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ